MENIU CAUTĂ
05 Noi. 2012 17:43

A vrut să-şi incendieze concubina

Distribuie

Explozia s-a produs ieri-luni, în jurul prânzului la una dintre garsonierele imobilului cu patru etaje de pe strada Progresul din Uricani. După deflagraţie, familiile care locuiesc în imobil au ieşit panicate afară, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar imediat la faţa locului au sosit pompierii din cadrul Detaşamentului Petroşani care au intervenit pentru stingerea focului.
Totul a pornit de la un locatar din bloc în vârstă de 68 de ani. Omul, Laurenţiu Palco, trăia de 25 de ani cu concubina sa de 60 de ani, iar femeia avea garsoniera perete în perete cu a incendiatorului. În urmă cu mai mulţi ani au spart peretele care-i despărţea şi şi-au făcut un apartament. Totul mergea bine până când bărbatul a aflat că femeia îl înşală. Atunci a realizat că femeia cu care împărţise 25 de ani din viaţă vrea să-l părăsească şi s-a decis să-i dea foc.
„Am luat mai multe sticle cu benzină şi am împrăştiat-o în toată locuinţa iar apoi am pus foc. I-am zis că-i dau foc pentru că mă înşală”, a spus ieri, Laurenţiu Palco, bătrânul care a provocat dezastrul.
Într-o secundă, din cauza vaporilor de benzină totul a sărit în aer. Ca prin minune, atât bătrânul de 68 de ani cât şi concubina lui au scăpat fără vreo rană serioasă. În urma exploziei extrem de puternice, întreg etajul patru al blocului a fost grav afectat, iar cele patru garsoniere nu mai pot fi locuite.
Alte patru locuinţe sunt afectate de apa folosită de pompieri pentru a stinge focul dar si de deflagraţie, iar locatarii lor vor trebui să-şi găsească un adăpost temporar. Concubina bărbatului a fost dusă la spital pentru investigaţii însă este în afara pericolului. Poliţiştii din Uricani au deschis un dosar penal pe numele bătrânului.
„Facem cercetări şi vedem şi aşteptăm să vedem pronunţarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani în cazul suspectului. În funcţie de ceea ce spune procurorul se va face încadrarea juridică”, a declarat Dan Mocanu, şeful Poliţiei Uricani. Un caz asemănător a mai avut loc în urmă cu circa cinci ani tot la Uricani. Atunci, un miner şi-a ucis soţia din cauza geloziei şi după ce a stropit-o cu benzină i-a dat foc. Femeia a murit pe patul de spital.

Comentarii