MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2016 23:35 , de Alexandru Boariu

Abonamente și călătorii cu reducere pentru elevi și studenți

Distribuie

Odată cu începerea noului an şcolar, mulți elevi și studenți fac naveta cu trenul. Libertatea îți spune ce reduceri acordă CFR Călători elevilor și studenților, atât la abonamente, cât și la bilete, și ce documente sunt necesare pentru procurarea acestora.

În privința abonamentelor, atât elevii, cât și studenții beneficiază de o reducere de 50 la sută, pentru toate trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a. Abonamentele se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de ,,reducere la transport” pentru studenți, vizate pe anul școlar / universitar în vigoare.

Carnet cu cupoane pentru InterRegio

Studenţii la zi, din învăţământul de stat sau privat acreditat, beneficiază, în baza Legitimaţiei de student „reducere la transport”, de o reducere de 50%, pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. Dar, în baza Carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii și cu trenurile InterRegio, clasa a II-a, în decursul unui an. Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50%, la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Termene limită pentru procurare: 9 și 31 octombrie a.c.

Pentru începutul anului școlar sau universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului / abonamentului şi a următoarelor documente: Carnetul de elev, respectiv, Legitimația de student „reducere la transport”, vizate pentru anul școlar 2015-2016. Elevii din învățământul obligatoriu, profesional şi liceal, acreditat sau autorizat, vor putea cumpăra bilete sau abonamente cu reducere, până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenții pana la data de 31 octombrie inclusiv. Elevii din clasele I , din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum şi studenții de anul I (în perioada 01 octombrie- 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete și abonamente cu reducere, în baza unei adeverințe eliberate de către unitatea de învățământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat Carnetul de elev sau Legitimația de student „reducere la transport”. Ulterior datelor de 9 și 31 octombrie2016, nu se vor mai accepta adeverințele pentru procurarea biletelor sau abonamentelor, ci doar Carnetele de elev, respectiv Legitimațiile de student „reducere la transport ” care trebuie vizate pentru anul şcolar sau universitar 2016-2017.

Exemple de prețuri la abonamente cu reducere de 50%

Iată câteva exemple de preţuri, practicate la abonamente cu reducere de 50%, pe rute din Timiş, pe cursele operate de CFR: Timişoara Nord – Giarmata – Timişoara Nord – 40,95 lei; Timişoara Nord – Jebel – Timişoara Nord – 46,20 lei; Timişoara Nord – Jimbolia – Timişoara Nord – 55,65 lei; Timişoara Nord – Arad – Timişoara Nord – 76,65 lei. De asemenea, abonamentul lunar, de elev sau de student, cu 42 de călătorii, pe ruta Brăila-Galați- Brăila este de 55,65 lei ( față de prețul integral, care este 111,30 lei). Informaţii actualizate, pe pagina de internet a companiei:  www.cfrcalatori.ro.

Citește mai multe despre Anul școlar și transport pe Libertatea.

Comentarii