De Andreea Radu,

UPDATE: Centrul Infotrafic informează că circulaţia rutieră pe DN7 (E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localităţii Câineni, a fost reluat în condiţii normale, după accidentul în care au fost implicate un autoturism şi un tir.

Traficul a fost îngreunat la kilometrul 234+250 de metri.


Potrivit acestora, în urma coliziunii dintre un autoturism şi un TIR, au rezultat trei victime: o persoană decedată şi două rănite – o femeie care are multiple traumatisme şi care va fi transportată la spitalul din Sibiu, şi conducătorul autotrenului, care a primit îngrijiri medicale la locul accidentului.

„În accident au fost implicate trei persoane: conducătorul autotrenului, un bărbat de aproximativ 60 de ani, care are un traumatism cranio-cerebral minor şi care a refuzat transportul la spital, o femeie de aproximativ 60 de ani cu politraumatisme comatoase, în stare gravă, degradantă, care a fost transportată la spitalul din Sibiu, şi conducătorul autoturismului, găsit în stop cardiorespirator şi care, din nefericire, a fost declarat decedat după efectuarea manevrelor de resuscitare de către medicul de pe ambulanţa SAJ Sibiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, potrivit Agerpres.

Din informaţiile furnizate de poliţişti, se pare că autoturismul – în care se aflau bărbatul decedat şi femeia rănită grav – ar fi izbit frontal TIR-ul. Cele două victime au fost găsite încarcerate.

Știre inițială

Două persoane au fost rănite, una fiind inconştientă, sâmbătă dimineaţa, în urma coliziunii unui autoturism cu un TIR, pe DN 7, în localitatea Câineni, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Cele două persoane au rămas încarcerate, pentru scoaterea lor pompierii intervenind cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, la locul accidentul a fost trimisă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, potrivit ISU Vâlcea.

„La locul intervenţiei s-au găsit două victime, ambele încarcerate. O victimă este în stop cardiorespirator, inconştientă , iar cealaltă are multiple traumatisme”, a mai transmis ISU Vâlcea, potrivit Agerpres.

Traficul rutier în zonă este blocat pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, poliţiştii anunţând că se poate circula prin parcarea din apropiere până la preluarea victimelor şi finalizarea cercetărilor pentru stabilirea cauzelor accidentului. 


Harari, autorul Sapiens și Homo Deus, într-un interviu pentru Dilema Veche: „Dacă UE s-ar prăbuși, un conflict între Ungaria și România ar redeveni posibil”