Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Accident grav în Germania, soldat cu 18 morți. Autocarul cuprins de flăcări abia poate fi recunoscut. FOTO

UPDATE | Accident grav în Germania, soldat cu 18 morți. Autocarul cuprins de flăcări abia poate fi recunoscut. FOTO

Un accident deosebit de grav s-a produs, luni dimineața, pe o autostradă din Bavaria, în sudul Germaniei, după ce un autocar a luat foc. Primele date arată că 30 de persoane au fost rănite și 18 au decedat, scrie AP.

UPDATE 17.40: Autoritățile germane au anunțat că 11 cadavre au fost descoperite în autocarul distrus de flăcări în urma accidentului. Echipele de intervenție caută în continuare rămășițele altor victime, relatează AFP. De astfel, autoritățile au precizat că incendiul a fost atât de puternic încât „numai structura de oțel poate fi recunoscută”. „Ne putem imagina ce înseamnă acest lucru pentru pasagerii din autocar”, a declarat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

UPDATE 15.15: Poliția germană a anunțat că cele 18 persoane date dispărute și-au pierdut viața în accident.

”Toate celelalte persoane (adică cele 18 persoane date dispărute) probabil că şi-au pierdut viaţa în autocarul în flăcări”, au anunțat poliţia şi parchetul local. Iniția, salvatorii s-au gândit că pasageri ar fi fugit, din cauza panicii, într-o pădure din apropiere. Cu toate acestea, căutările din zonă nu au condus la niciun rezultat, ceea ce înseamnă că aceștia au fost prinși în incendiu.

Foto: EPA

UPDATE 12.55: Pasagerii autocarului implicat în accident erau un grup de persoane în vârstă din Saxonia.

Autoritățile au revizuit bilanțul la 30 de răniți și 18 dispăruți, cei din urmă fiind cel ,mai probabil decedați. ”Suntem realişti, speranţele scad cu fiecare minut”, a declarat Jürgen Stadter, un purtător de cuvânt al poliţiei locale, care a revizuit bilanţul.

Salvatori au sperat ca persoanele dispărute să fi fugit în pădurile din jur de teama flăcărilor, dar până acum nu au găsit pe nimeni, ceea ce i-a făcut să creadă că cel mai probabil au rămas prinți în mașină.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit


Poliția germană anunță că mai multe persoane au fost grav rănite în accidentul care a avut loc în apropiere de Muenchberg în Bavaria. De asemenea, 17 persoane, care ar fi fost în autobuz nu pot fi contactate. Încă nu se știe ce s-a întâmplat cu aceștia, existând însă varianta ca unii dintre ei să fi fost carbonizați în incendiu.

Doi șoferi și 46 de pasageri se aflau în autobuz în momentul producerii accidentului a anunțat, Irene Brandenstein, un purtător de cuvânt al poliției.


Citește și: Șanse tot mai mici de a fi eliberat. Iulian Gherguț, românul răpit în Africa, a fost vândut pe arme la al-Qaeda


Posturile de televiziune germane arată imagini cu autobuzul care a fost mistuit de flăcări și care a fost transformat într-un schelet metalic fumegând.

Autoritățile au intervenit cu elicoptere și ambulanțe, iar traficul pe autostrada A9 a fost închis pe ambele direcții de mers.

Reprezentantul poliției a spus că autobuzul s-a lovit de un camion care staționa din cauza unui blocaj în trafic. Nu există deocamdată informații despre ce s-a întâmplat cu șoferul camionului.


Citește și: Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Locuiesc într-un sat, iar preotul nostru își înșală preoteasa. Eu ce fac acum, mă mai duc la el?”


 

Close
Închide
  Close