Mergi direct la conținut »
Accident feroviar în Austria. Cel puțin 20 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Accident feroviar în Austria. Cel puțin 20 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit

Accident feroviar în Austria. Cel puțin 20 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit

Accident feroviar în Austria, vineri seară. Cel puțin 20 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Viena.

Două trenuri s-au ciocnit vineri în apropiere de Viena, autorităţile austriece suspectând o eroare umană în cazul accidentului feroviar.

„Verificăm ipoteza unei erori umane, nu a unei defecţiuni. Vom afla în următoarele zile”, a transmis Ministerul austriac al Transporturilor.

Cele două trenuri circulau în direcţia Viena, iar, la un moment dat, au intrat pe aceeaşi linie, situaţie care a generat coliziunea.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviare ÖBB a declarat că, în total, în ambele trenuri erau 150 de pasageri.

Accidentul s-a produs în zona Kritzendorf, în districtul Klosterneuburg, la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Viena.

„Un tren de mare viteză a intrat în coliziune cu un tren regional, iar cel puţin două vagoane s-au răsturnat (…)”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare din Austria, ÖBB.

Autorităţile au trimis 40 de ambulanţe la locul accidentului.

Tot vineri, un accident feroviar în care au fost răniți peste 40 de oameni a avut loc în Spania.


Citește și: ANALIZĂ| Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în 2017. Vina este pasată între Guvern, companiile petroliere și… uragane


 

Close
Închide
  Close