Mergi direct la conținut »
Românii se întorc din vacanță. Se circulă infernal pe DN1, dar e aglomerație și în Poiana Brașov sau la Rânca
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Românii se întorc din vacanță. Se circulă infernal pe DN1, dar e aglomerație și în Poiana Brașov sau la Rânca

Românii se întorc din vacanță. Se circulă infernal pe DN1, dar e aglomerație și în Poiana Brașov sau la Rânca

La această oră, se circulă în condiţii de aglomeraţie, din cauza numărului mare de autovehicule, pe Valea Prahovei, între staţiunile Predeal şi Buşteni, pe sensul de coborâre, precum şi pe raza localităţii Comarnic, pe sensul de mers către Braşov. Polițiștii rutieri au luat decizia să devieze traficul dinspre Brașov pe DN1A, Săcele-Cheia.

Și Poiana Braşov este arhiplină, iar pe drumul spre staţiune se merge bară la bară, în coloană. Autorităţile fac apel către turişti să folosească mijloacele de transport în comun, având în vedere că s-a format o coloană de maşini de 5 kilometri din Braşov până în Poiană.

„În acest moment este coloană de la kilometrul 7 până în Poiana Braşov, pe o distanţă de 5 kilometri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de Mediafax.

Pentru că turiştii încă urcă în staţiune cu maşinile proprii, însă locurile de parcare sunt ocupate, municipalitatea face un apel către turişti să folosească autobuzul de Poiană.

„Cei care urcă cu maşinile proprii riscă să petreacă mult timp în trafic şi ajunşi în Poiană să nu găsească loc de parcare”, avertizează reprezentanţii municipalităţii braşovene.

Un echipaj al Poliţiei Locale redirecţionează maşinile spre parcarea multietajată, dar ţinând cont de numărul maşinilor aflate deja în coloană, în curând şi parcarea aceasta va fi plină.

Apeluri similare au fost lansate de autorităţi în ultimele două zile, când parcările din Poiana Braşov s-au ocupat. În Poiana Braşov sunt disponibile aproximativ 4.000 de locuri de parcare.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiunea Rânca

O coadă de peste 4 kilometri de maşini s-a format la intrarea în staţiunea Rânca. În zonă zăpada este viscolită, iar utilajele de deszăpezire intervin cu dificultate din cauza numărului mare de maşini.

Potrivit Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, la intrarea în staţiunea Rânca s-a format coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiune. În zona de creastă viscoleşte zăpada, iar autoturismele care vor să intre în staţiune fac dificilă acţionarea cu utilaje, arată sursa citată.

Circulația a fost îngreunată la Sinaia (Județul Prahova), în această dimineață, și de un grav accident rutier petrecut la kilometrul 125+700 metri, pe centura orașului. În accident au fost implicate trei autovehicule, iar două persoane au fost rănite.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren pentru dirijarea circulaţiei, să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri riscante şi să evite să aibă alte preocupări de natură a le distrage atenţia de la condus.

FOTO – Arhivă

VIDEO – Digi 24


Citește și… Avionul care a zburat…în trecut. A decolat în anul 2019 şi a aterizat…în 2018


 

Close
Închide
  Close