Cârnaţii de porc sunt un preparat specific sezonului rece, nelipsiţi de pe mesele de sărbători. Rețeta după care se prepară acest deliciu culinar diferă.

Secretul pentru cârnații ardelenești este cimbru mărunţit. La carne se adaugă 100g usturoi pisat, 100g sare, 20g piper negru macinat mare şi 10g din condimetul secret. Se lasă la uscat două trei zile,după care se afumă şi se păstrează la loc răcoros.

Ingrediente pentru preparearea a 25 de cărnați

  • 3 kg carne porc mai grasă
  • 1,5 kg carne vită
  • 3 căpățâni usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 linguriță piper
  • sare grunjoasă
  • ½ linguriță ienibahar
  • mațe de porc

Lumina din biserica Pătrăuți, proiecție spectaculoasă de Crăciun. Minunea se întâmplă numai la marile sărbători


Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea