Mergi direct la conținut »
LIBERTATEA TE AJUTA: Actele necesare pentru restituirea taxei auto
Ştiri Libertatea > Ştiri

LIBERTATEA TE AJUTA: Actele necesare pentru restituirea taxei auto

Mai mulți cititori ne întreabă care sunt actele necesare pentru restituirea taxei auto în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile și cum trebuie să procedeze, în cazul în care nu mai găsesc unele dintre aceste acte.

De Alexandru Boariu,

RĂSPUNS: Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017, actele necesare pentru restituirea taxei auto sunt: 1). Cerere conform modelului din Anexa la Ordinul Nr. 1144/1672/2017 din 17 august 2017 pentru aprobarea modelului de cerere privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule; 2). Hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, în copie legalizată; 3). Act identitate pentru persoana fizică/certificatul de înregistrare pentru persoane juridice, în copie; 4). Document de plată cu care s-a achitat taxa pe poluare pentru autovehicule / taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule / timbrul de mediu pentru autovehicule, în copie; 5). Carte de identitate a autovehiculului sau Decizie de calcul a taxei poluare pentru autovehicule / taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule / timbrului de mediu pentru autovehicule, în copie; 6). Extras de cont din care să reiasă contul IBAN în care se vor vira sumele de restituit, în copie (la persoanele fizice, în cazul în care contul nu aparţine titularului hotărârii judecătoreşti, atunci va trebui să depuneţi şi actul de identitate al persoanei care deţine contul IBAN înscris în cerere, în copie). 7). Telefon de contact, de preferat mobil.

Cititorului Kovacs Pavel Petru, din Vulcan, judeţul Hunedoara, care ne spune că a vândut mașina și nu a păstrat o copie a cărții de identitate, îi sugerăm ca, dacă nu-l mai găsește pe cumpărărtor, să solicite o copie a cărții de identitate de la Direcția Taxe și Impozite sau de la Poliția Rutieră, unde a inmatriculat autotrismul în cauză, ori de la Registrul Auto Român (RAR), unde a făcut Inspecția Tehnică.

Citește și: Proprietarii de mașini pot cere recuperarea taxei auto. Cum arată modeul de cerere

 

 

Close
Închide
  Close