Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO / Acţiuni împotriva OUG privind amnistia şi graţierea, în Capitală. Banner pe podul de la Fântâna Morița și incidente în Piața Victoriei

În această dimineață au avut loc două acţiuni anti-OUG privind amnistia şi graţierea în Capitală. Au fost afișate bannere de 4 metri pe podul de la Fântâna Mioriţa și în Piața Victoriei, unde s-au înregistrat deja și câteva incidente între jandarmi și cei câțiva protestatari de la această oră.

Câţiva protestatari au desfăşurat un banner de patru metri în Piaţa Victoriei, dar şi la podul feroviar de la Fântâna Mioriţa, pe care scrie „Trezește-te și ieși în stradă. Dictataura a fost instaurată întotdeauna prin lege”, în contextul suspiciunilor că Guvernul Dăncilă va adopta în şedinţa de marți, 17 iulie, o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, deși liderul PSD, Liviu Dragnea, neagă acest lucru.

Klaus Iohannis ar putea prezida ședința de Guvern de marți, în cazul adoptării unei Ordonanțe de amnistie și grațiere; Precedentul Grindeanu.

Iată ce spune liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu despre amnistie și grațiere: ”Nu ar fi de neconceput!”

În faţa Palatului Victoria, oamenii au fost legitimaţi de jandarmi încă din primele momente, însă protestatarii au explicat că e vorba de o acţiune spontană legitimă, în condiţiile în care există temerile că Executivul va lua măsuri care contravin intereselor cetăţenilor.

Potrivit unor surse judiciare, citat de Agerpres, un grup de circa 10 persoane a încercat, marţi, să agaţe un banner peste cablurile de electricitate dintre Guvern şi Muzeul Antipa.

Jandarmii aflaţi în faţa Guvernului i-au somat să înceteze, iar, după refuzul acestora, un bărbat a fost condus la Secţia 4 de Poliţie şi sancţionat cu suma de 1.000 de lei pentru participare la adunări publice nedeclarate sau interzise, urmată de refuzul părăsirii locului de desfăşurare a acestora la avertismentele forţelor de ordine, precizează sursa citată. Mulți dintre ei au fost luați pe sus de forțele de ordine și scoși din Piață.

Autorii protestului și-au anunțat acţiunile, din această dimineață, prin intermediul rețelei Facebook, potrivit Digi 24.

  • Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și:Româncă bătută în Italia pentru că făcea curățenie pe stradă. „Unde te crezi aici, la Londra?”

 

Close
Închide
  Close