UPDATE – Ora 10.10: Activitatea de pe Aeroportul Otopeni a fost reluată, după ce a fost afectată în această dimineață de prezența ceții, fiind emis cod galben pentru acest fenomen meteo, în județul Ilfov, dar se înregistrează unele întârzieri, la decolare și aterizare, pentru unele curse aeriene.


În momentul de faţă, şase curse au întârzieri la decolare în jur de 20-40 de minute, însă numărul este aşteptat să crească, conform site-ului Aeroportului Otopeni.

Două curse aeriene care urmau să plece duminică de pe Aeroportul din Cluj au fost anulate, una a fost redirecţionată către Constanţa, iar alta înregistrează întârzieri, din cauza ceţii dense. La această oră, 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de ceaţă.

Directorul operaţional al Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Iuliu Pop, a declarat – pentru suraa citată – că au fost anulate, duminică, o cursă către Bucureşti şi alta către Munchen.

Meteorologii au emis noi atenţionări de cod galben de ceaţă, pentru mai multe judeţe. Judeţul Ilfov se află sub cod galben de ceaţă până la ora 11.00. Meteorologii au emis, duminică dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, valabile în 22 de judeţe din Transilvania, Muntenia şi Moldova.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 11:00, în localităţi din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Mureş şi Sibiu se va semnala ceaţă densă, care va determina scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Ceaţa va persista în următoarele trei ore (până la 11:00) şi în localităţi din judeţele Ilfov, Hunedoara, Arad, Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi şi Galaţi, iar până la ora 9:00, în judeţele Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Brăila, Călăraşi şi Tulcea.

Ieri, tot din cauza ceții, mai multe curse aeriene deviate de la Cluj Napoca la Sibiu.


Citește și… Schimbare importantă la Loteria Română! Jucătorii n-au știut cum să reacționeze când și-au achiziționat bilete pentru tragerea de duminică