De Dragoș Tănase,

„Zborurile au fost reluate, dar călătorii sunt rugaţi să verifice orarul zborurilor cu companiile lor aeriene înainte de a se deplasa la aeroport”, a precizat informarea oficială, a anunţat un purtător de cuvânt pe pagina de internet a aeroportului.

Traficul a început să fie reluat progresiv la Gatwick, „dar va mai dura ceva timp”, a scris pe Twitter organismul european care asigură securitatea traficului aerian, Eurocontrol.

Anterior, aeroportul anunţase că lucrează cu Air Navigation Solutions (ANS), o companie privată care gestionează deplasarea avioanelor pe aeroport, pentru rezolvarea problemei „cât mai rapid posibil” prezentând, totodată, scuze călătorilor pentru neplăcerile provocate.

„O problemă a sistemului de control al traficului aerian în turnul de control de la Gatwick a determinat suspendarea zborurilor de la 17:08 la 19:00”, anunţatse același purtător de cuvânt pe pagina de internet a aeroportului, la puţin timp după ora locală 19:00 (18:00 GMT).

Pista aeroportului Gatwick, al doilea ca importanţă din Regatul Unit, a mai fost închisă timp de 36 de ore în luna decembrie, după ce în zonă au fost semnalate drone.

Incidentul, care ar fi fost comis de un angajat, a afectat atunci 140.000 de călători şi l-a costat 15 milioane de lire sterline pe operatorul de transport low-cost EasyJet, care este foarte activ pe acest aeroport, precizează Agerpres.

Două persoane au fost arestate în urma incidentului cu drone de la aeroportul Gatwick, din decembrie 2018.

FOTO: EPA


Citește și:
Român pasionat de avioane, implicat în scandalul dronelor de pe Gatwick. Judecător britanic: „A fost un gest prostesc”

Ce recompensă oferă aeroportul Gatwick pentru informații despre cei care au cauzat perturbarea zborurilor

Prezența dronelor în apropiere de Aeroportul Gatwick din Londra este un act deliberat menit să întrerupă traficul aerian în zonă


Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată