Mergi direct la conținut »
Dan Grigore Adamescu rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov a respins cererea de eliberare condiționată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dan Grigore Adamescu rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov a respins cererea de eliberare condiționată

Dan Grigore Adamescu rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov a respins cererea de eliberare condiționată

Dan Grigore Adamescu rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov a respins, miercuri, cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri. Decizia este definitivă.

Acesta a fost condamnat în luna mai, definitiv, alături de mai mulți judecători, în dosarul privind soluțiile favorabile pronunțate în dosare de insolvență.

Adamescu a primit patru ani și patru luni de închisoare. Totodată, acesta a fost trimis, marți, în judecată într-un alt dosar.

Și în prima instanță, Judecătoria Sectorului 4, verdictul a fost defavorabil omului de afaceri. Avocatul acestuia a susținut atunci că Dan Grigore Adamescu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat: a executat o treime din pedeapsă și are o situație medicală gravă.

Dan Adamescu a depus la Judecătoria Sector 4, la data de 25 octombrie, prin avocații săi, o cerere de liberare condiționată. În cererea respectivă, acesta a arătat că a executat fracția de 1/3 din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani și 4 luni).

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Close
Închide
  Close