De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE: Purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a Președintelui-ales al Comisiei Europene au transmis că ambii candidați propuși de Guvernul Orban au avut interviuri cu președintele ales al CE, iar Ursula von der Leyen a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul pentru Transporturi:

  • „Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE.
  • În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale.
  • Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că propunerile de comisar european sunt europarlamentarii PNL Adina Vălean şi Siegfried Mureşan.

Candidatul final va fi audiat şi în Parlamentul României, a spus prim-minustrul. Ludovic Orban a mai declarat că, dacă va fi posibilitatea modificării portofoliului, va exista o discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Comisiei Europene.

Citeşte şi:

Adina Vălean este cel mai influent europarlamentar român la Bruxelles. Poziția fruntașă pe care se află soția lui Crin Antonescu

Generalul lui Iohannis are un prieten imaginar plagiator? Lucian Pahonțu a publicat o carte copiată, dar șeful SPP spune că nu el este acel Lucian Pahonțu!

În mintea infractorului, partea a doua. Profilerul Poliției Române care îl analizează pe Gheorghe Dincă: “Este un coşmar când cel audiat nu ştie dacă spune adevărul sau dacă minte”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi