Mergi direct la conținut »
UPDATE | Adina Vălean, aviz favorabil din  partea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene pentru postul de comisar european
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Adina Vălean, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene pentru postul de comisar european

UPDATE | Adina Vălean, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene pentru postul de comisar european

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, a fost audiată astăzi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene.

De Dragoș Tănase, Dumitru Angelescu (foto),

UPDATE – ora 13.50: Europarlamentarul Adina Vălean a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european.

S-au înregistrat 25 de voturi „pentru” şi trei abţineri, potrivit Agerpres.

În cadrul audierilor din Parlamentul României, ea Adina Vălean a vorbit despre necesitatea reducerii număruli de decese în accidentele rutiere din România. Totodată, aceasta a mai subliniat importanţa includerii autostrăzii Comarnic-Braşov în reţeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

„Sunt 25.000 de morţi anual pe drumurile din România, iar impactul este cu totul covârşitor, atât la nivel uman cât şi economic. România stă foarte prost la acest capitol şi ştim că pentru siguranţă trebuie abordat un complex de factori , pentru că vorbim despre chetiuni legate de comportamentul din trafic şi despre infrastructură. Aceste aspecte aduc cea mai mare rată a deceselor în trafic din UE. Avem o viziune asuamtă, «Viziunea 0», Urmărim ca în 2050 să avem 0 decese pe drumurile din UE. Până în 2030 ne-am propus să reducem la jumătate numărul accidentelor grave. Cred că este foarte important pentru cetăţeni acest lucru”, a precizat ea.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

Adina Vălean a vorbit şi despre importanţa naţională a autostrăzii Comarnic-Braşov şi despre problema întârzierilor cu astfel de proiecte, la nivel european, potrivit Mediafax.

„Autostrada Comarnic-Braşov este foarte importantă pentru această ţară. Aş vrea să pun acest proiect în contextul reţelei TEN-T. Autostrada Comarnic-Braşov ar trebui să fie gata până în 2030, însă chestiunea întârzierilor este o porblemă la nivel european şi o să vă spun ce trebuie făcut în această privinţă. Se va face o reevaluare a reţelei TENT-T pentru a vedea schimbările care se impun şi eventuale posibilităţi de extindere. Am văzut harta reţelelor de transporturi şi este clar că Europa se împarte în două în ceea ce priveşte transporturile. Partea de Vest este mult mai conectată, în timp ce partea de Est este mai slab interconectată”, a mai spus aceasta.

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!
Recomandări

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!

 

Totodată, premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi că Adina Vălean a primit, în unanimitate, votul Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European (JURI) privind candidatura pentru funcţia de comisar european din partea României.

„Doamna Adina Vălean tocmai a primit votul în unanimitate din partea Comisiei JURI, adică certificatul de integritate”, a informat Orban, citat de Agerpres, la şedinţa comisiilor pentru Afaceri europene din Parlament, în care Vălean este audiată.

Comisia JURI a analizat marţi, la Bruxelles, într-o reuniune extraordinară, ”conflictele de interes potenţiale sau reale” ale comisarilor desemnaţi de Franţa, România şi Ungaria, conform proiectului de ordine de zi publicat pe site-ul său. Reuniunea s-a desfăşurat cu uşile închise.

Adina Vălean este europarlamentar în Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie.

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis săptămâna trecută ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul Executiv comunitar.

UPDATE – ora 11.20: Audierea Adinei Vălean în Comisiile parlamentare reunite de Afaceri Europene a început la ora 11.00, cu o oră mai devreme decât ora anunțată inițial de deputatul USR Iulian Bulai (12.00).

Anunțul audierii sale a fost făcut ieri, pe Facebook, de deputatul USR Iulian Bulai.

„Mâine (n.r. – marți), la ora 12.00, în Comisiile Reunite de Afaceri Europene, va avea loc audierea doamnei Adina Vălean, propunerea Guvernului României pentru poziţia de comisar european pe Transporturi”, a scris – printre altele – Iulian Bulai pe contul său de Facebook, ulterior rectificând și el ora în anunțul făcut pe rețeaua de socializare.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului se vor întruni tot astăzi, cu două ore mai devreme, pentru a fi aprobată procedural decizia audierii Adinei Vălean.

Audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European este programată joi, 14 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi a Executivului UE propus de preşedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European, notează Mediafax.

Close
Închide
  Close