În data de 20 februarie s-a deschis dosarul pentru declanșarea procesului de insolvență la Tribunalul București, de către Tinmar Energy, în calitate de creditor. În acest dosar s-au mai alăturat și alți creditori, OSCAR Downstrem SRL, Allzone Guard SRL, Rino Guard SRL, iar în urmă cu o lună, Administrația Fondului pentru Mediu.
Următorul termen în dosar este pe 1 decembrie.
Până la pronunțarea instanței, Nuclearelectrica ar putea achiziționa uzina de la Feldioara.
CNU are mari probleme, fiind investigate de Comisia Europeană pentru felul în care a folosit ajutorul de stat primit, pe care va trebui să îl returneze.
„Însă, chiar și așa este o companie importantă, mai ales în condițiile în care Guvernul vrea să dezvolte sectorul energiei nucleare, fiind semnat, săptămâna trecută, un acord cu SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1. Practic, acordul cu SUA îi oferă și mai multă valoare uzinei de la Feldioara, iar o insolvență nu ar face decât să încurce lucrurile”, mai scrie Hotnews.
De asemenea, Virgil Popescu spune că „în perioada imediat următoare” va fi finalizată achiziționarea uzinei de la Feldioara.
Ambele companii, CNU și Nuclearelectrica, sunt de stat, acționar majoritar fiind acum Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro