MENIU CAUTĂ
28 Sep. 2017 21:00 , de Delia Chilianu

VIDEO/ Din 2018, vom plăti din nou taxa de mediu. Ce spune șefului Administrației Fondului de Mediu

Distribuie

După ce taxa de mediu a fost eliminată, la 1 februarie 2017, numărul mașinilor înmatriculate în România a crescut exagerat. Și cum cele mai multe autoturisme care au fost înmatriculate sunt vechi, parcul auto a îmbătrânit și gradul de poluare a crescut vizibil. În aceste condiții, Ministerul Mediului vrea să introducă din nou timbrul de mediu. Cel mai sigur acest lucru se va întâmpla de anul viitor.

”S-a constituit un grup de lucru cu reprezentanți din toate instituțiile statului, care a evaluat ce a însemnat impactul cu privire la înmatricularea de mașini în anul 2017. Numărul autovehiculelor a explodat în 2017 față de 2016.  În total, 340.000 de autoturisme au fost înmatriculate în anul 2017 față de 190.000 înmatriculate în anul  2016. Problema este că 71% din totalul lor sunt mașini cu vechime de peste 10 ani. Nivelul de emisii generate de ele este destul de ridicat, lucru care ne face să luăm și măsuri legate de taxarea poluării și de alte mecanisme care să oprească fenomenul înmatriculării autoturismelor vechi”, a declarat Cornel Brezuică (foto), președintele Administrației Fondului pentru Mediu în cadrul conferinței pe tema mobilității urbane,”MOBILITY”, organizată de Asociația Green Revolution.

Taxa va fi reintrodusă de anul viitor, nu înainte, însă de a fi pusă în dezbatare publică. ”Va exista o dezbatere publică care să informeze cetățeni și toți proprietarii de mașini, fiindcă nu vrem să mai avem problemee cu Curtea Europeană de Justiție”,  a mai spus președintele Administrației Fondului pentru Mediu.


Psihologul Libertatea, despre bogații din marile dosare de corupție: „Confiscarea averilor are un impact psihologic mai mare decât încarcerarea”

Citește mai multe despre Cornel Brezuica, taxa de mediu și timbrul de mediu pe Libertatea.

Comentarii