MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA | Wikileaks: Administrația Obama a încercat să blocheze ancheta emailurilor lui Hillary Clinton

Distribuie

Administraţia Barack Obama a încercat să blocheze dezvăluirea informaţiilor din ancheta iniţială privind emailurile private utilizate de Hillary Clinton, a dezvăluit Wikileaks. Echipa de campanie prezidențială democrată a fost înștiințată despre acest lucru de un oficial de la Departamentul Justiţiei.

Wikileaks dezvăluie că un oficial de rang înalt de la Departamentul Justiţiei a transmis informaţii echipei de campanie democrate despre ancheta care viza serverul de email privat utilizat de Hillary Clinton, scrie cotidianul The Washington Times, potrivit Mediafax. 

Peter Kadzik, asistent al secretarului Justiţiei, i-a trimis în mai 2015 un email lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, prin care îl informa că Administraţia Obama va încerca să blocheze până în 2016 dezvăluirea informaţiilor despre această anchetă.

În urma acestor dezvăluiri, Peter Kadzik riscă să fie acuzat de conflict de interese

Într-un alt email dezvăluit de Wikileaks, Departamentul de Stat oferea informaţii echipei de campanie a lui Hillary Clinton chiar înainte de anunţarea în public a informaţiilor privind posibilitatea anchetei.

Joi, cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale, oficiali de la Departamentul de Stat au dezvăluit peste 350 de emailuri care fuseseră şterse din serverul privat al lui Hillary Clinton, pe fondul polemicilor declanşate din cauza noii anchete a FBI.

Este vorba de 350 de emailuri care au în total 1.250 de pagini, însă cele mai multe sunt duplicate ale emailurilor publicate în 2015 şi la începutul anului 2016.

 

 

Citește mai multe despre Hillary Clinton și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii