De Adrian Ilie,

Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, la specializarea „medicină”, cu o durată de 6 ani de studiu, sunt disponibile 650 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă. Pentru specializarea “medicină dentară”, cu aceeaşi perioadă de studiu sunt 180 locuri finanţate de la buget şi 74 locuri cu taxă, iar la Facultatea de farmacie , cu 5 ani de studiu, se va concura pe 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.

La FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, UMF anunță 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu, au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă, iar alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

Pentru Institutul Medico–Militar au fost aprobate 70 de locuri bugetate , pentru anul universitar 2019-2020, repartizate astfel: Medicină-50 de locuri, Medicină Dentară-10 locuri și Farmacie-10 locuri. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

Taxa de înscriere – 250 de lei

Înscrierea candidaţilor se va face la secretariatele facultăţilor, în perioada 11-17 iulie, între orele 9.00- 16.00, pentru ca, în data de 24 iulie să aibă loc desfășurarea concursului de admitere.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

”Taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare; în cazul retragerii din concurs înaintea desfaşurării probelor, doar taxa de participare va fi returnată. Potrivit legii, copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat (până la vârsta de 26 ani ai candidatului) sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursul de admitere”, se arată într-un comunicat al UMF București.

Senatul UMF “Carol Davila” aprobă scutirea de taxă de înscriere la concursul de admitere la studii universitare de licenţă pentru orfanii de ambii părinţi, candidaţii instituţionalizaţi în aşezăminte de ocrotire sau din plasament familial, copiii din familiile afectate de catastrofe naturale, eroii revoluţiei române şi copiii acestora.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Fără examen sunt declarați admiși candidaţii care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele școlare internaționale sau naţionale recunoscute de Ministerul Educației, la disciplinele Biologie, Fizică şi Chimie.

Preînscriere online

”Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020 este posibilă și pre-înscrierea online a candidaților , formularul regăsindu-se pe site-ul UMF “Carol Davila” (www.umfcd.ro). Candidații vor printa formularul completat și-sub semnătura personală-îl vor prezenta la Secretariat, împreună cu celelalte acte, acesta constituind cererea de înscriere”, precizează Universitatea.

Taxa de studiu este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Citește și:Admitere 2019| Politehnica București are 6.000 de locuri disponibile. Care sunt condițiile de admitere

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse