MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 19:21

Modul de calcul al mediei de admitere la liceu s-ar putea modifica din nou. Ce propune ministrul Educației

Distribuie

Admiterea la liceu ar putea fi modificată. Ministrul Educației Naționale (MEN), Valentin Popa, are în vedere modificarea procedurilor, media claselor V-VIII ar putea fi înlocuită de media tezelor la materiile de bază. 

Ministrul Educației, Valentin Popă, a propus, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții părinților din învățământul preuniversitar, că la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere să fie reprezentată de media tezelor de la materiile de bază: romană și matematică pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, plus istorie sau geografie în clasă a VIII-a.

Potrivit președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educației a venit în contextul în care cei mai mulți părinți doresc revenirea la examenele naționale de admitere la liceu sau cel puțin că fiecare liceu să organizeze examenele proprii de admitere.

Avand în vedere că există un procentaj de 42% de analfabeți funcționali, dar și rezultatele slabe de la Evaluările Naționale, precum și faptul că există mulți copii care intră cu note de 2, 3, 4, 5 la liceu, majoritatea părinților își doresc reîntoarcerea la examenele naționale de amitere sau că fiecare liceu să organizeze propriul examen de admitere. Fostul secretar de stat Preoteasă a spus că există riscul că un elev să se blocheze în timpul unui astfel de examen, deși acesta este foarte bun. Și are dreptate. În acest context, dar și în urma cererii noastre de a fi introduse standarde unice de notare, ministrul Educației a propus această soluție, dar nu este bătută în cuie. Ea va trebui supusă dezbaterii publice. A fost o discuție, pentru îmbunătățirea sistemului', a explicat pentru președintele FNAP-IP, Iulian Cristache, pentru hotnews.ro.

Potrivit acestuia, Federația Asociațiilor de Părinți va avea discuții cu toate partidele politice și în ceea ce privește Legea Educației Naționale, astfel încât să existe o viziune de o perioadă mai mare de timp și să nu să se mai schimbe atât de des.


CITEȘTE ȘI…

Orașul în care este ilegal să mori, să ai pisici și să ieși fără pușcă. De se s-au dat aceste legi

Ororile pe care le-a suportat o româncă ce s-a prostituat cinci ani în Districtul Roșu din Amsterdam


 

Loading...
Comentarii