Mergi direct la conținut »
Adolescent condamnat la închisoare pe viață pentru că voia să comită un atentat la un concert Elton John
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Adolescent condamnat la închisoare pe viață pentru că voia să comită un atentat la un concert Elton John

Un adolescent britanic a fost condamnat, luni, la închisoare pe viață pentru plănuirea unui atentat a cărui țintă era un concert Elton John, scrie Associated Press.

Haroon Syed, care a fost arestat anul trecut, a recunoscut în timpul unei audieri că a planificat acte teroriste.

Sentința finală a fost dată de Curtea Penală Centrală din Londra, iar judecătorul Michael Topolski a declarat că Syed, în vârstă de 19 ani, intenționase să „efectueze un act de crimă în masă”.


Citește și: EXCLUSIV / Boureanu l-a ”adoptat” pe colegul său de celulă. Ronnen Herșcovici și-a găsit tăticul după gratii


Syed a fost condamnat la închisoare pe viață fără șansă de eliberare mai repede de 16 ani și jumătate. Referindu-se la faptul că tânărul era adept al grupării Stat Islamic, judecătorul a spus că tânărul a fost „profund angajat față de ideologia unei organizații brutale și barbare care căuta să deturneze și să corupă o religie veche și venerabilă pentru propriile sale scopuri”.

Procurorii au spus că Syed a încercat să cumpere online arme și explozivi de la un extremist numit „Abu Yusuf”, care era de fapt un pseudonim folosit de agenții britanici de informații. În timpul discuțiilor, tânărul a spus că intenționează să organizeze un atac care să vizeze districtul comercial Oxford Street din Londra sau un concert al lui Elton John în Hyde Park, pe 11 septembrie 2016.

Avocații apărării au declarat că Syed fusese vulnerabil la radicalizare, mai ales după arestarea fratelui său mai mare Nadir. Acesta a fost condamnat anul trecut la cel puțin 15 ani de închisoare pentru că a plănuit o decapitare inspirată de practicile ISIS.


Citește și:  VIDEO EXCLUSIV/ Sanda Ladoși și șeful său de la circ, Bogdan Stanoevici, ”suspect de apropiați”! Idilă sau strategie de marketing?


 

Close
Închide
  Close