Adolescente obligate să se prostitueze pe Autostrada Soarelui. Fetele erau plasate în toaletele din parcări

13 septembrie 2017 19:05

Chinul mai multor adolescente obligate să se prostitueze pe Autostrada Soarelui a luat sfârșit. Procurorii DIICOT au reținut, marți, cinci suspecți de proxenetism și de trafic de minori care le-ar fi forțat pe fete să practice cea mai veche meserie din lume. Seduse prin metoda „lover boy”, minorele au ajuns să fie plasate în toaletele parcărilor de pe Autostrada A2 pentru a-i satisface pe șoferii de camioane care plăteau pentru a întreține relații sexuale.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi i-au reținut pentru 24 de ore pe Aurel Necula,  Ioana Roşu, Nicolae Badea, Florina Gheorghe şi pe Cătălin Iordache. Aceștia sunt acuzați de contituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Începând din luna febuarie, Aurel Necula, Florina Gheorghe, fiul acesteia, care este minor, Ioana Roșu și Cătălin Iordache zis Cartof au format o grupare specializată în trafic de minori și proxenetism. Pentru a obține bani cât mai ușor, au forțat două adolescente de 14 ani și de 16 ani să practice prostituția, împreună cu o tânără de 21 de ani.

Procurorii susțin că Aurel Necula a fost cel care a organizat activitatea de practicare a prostituției. Bărbatul le-a sedus pe cele trei tinere și apoi s-ar fi transformat în proxenetul acestora.

„Inculpatul Necula Aurel a avut rolul de organizator al activităţii de prostituţie, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienţi, de asigurarea transportului în locurile de practicare a prostituţiei, asigurarea pazei şi protecţiei acestora la locul de muncă şi colectarea sumelor de bani obţinute ca urmare a practicării prostituţiei.

Banii câștigați de fete de pe urma practicării celei mai vechi meserii din lume erau împărțiți între Aurel Necula și ceilalți indivizi care le-au racolat pe fete, respectiv minorul Nicolae B, mama acestuia, Florina Gheorghe și Ioana Roșu.

„Pentru a nu rezulta implicarea sa în activitatea infracţională, inculpatul Necula Aurel e evitat expunerea în public, astfel că pentru asigurarea pazei persoanelor traficate la locul de muncă  l-a recrutat inculpatul Iordache Cătălin, minor la acea dată”, susțin procurorii DIICOT.

Rețeaua de prostituție acționa, în principal, pe Autostrada Soarelui (Autostrada A2), în parcările de la kilometrul 49, dar și la kilometrul 68. Șoferii tirurilor, care se opreau să se odihnească în aceste zone, deveniseră clienți frecvenți ai adolescentelor obligate să se prostitueze.

Pentru a-și atrage clienții, cele trei tinere își puneau viața în pericol. Săreau parapeții ce separă sensurile auto ca să meargă în zonele în care erau oprite camioanele.

Pe 23 februarie, adolescenta de 16 ani a fost lovită de o mașină, după ce a sărit peste separatoarele de sens din zona parcării de la kilometrul 49 al Autostrăzii Soarelui.

Potrivit procurorilor DIICOT, Aurel Necula le supraveghea pe fetele care le-ar fi obligat să practice prostituația. Le urmărea din mașina sa, pe care o parca în zone cu vizibilitate, și mai apoi îi dădea indicații prin telefon lui Cătălin Iordache, cel care avea rolul de a le proteja pe fete.

„Pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la prezenţa lor în parcări pe timp de noapte, persoanele vătămate erau poziţionate în toaletele publice amenajate în aceste spaţii urmărind astfel autovehiculele care intrau în parcări iar ulterior îşi făceau apariţia  în vedere acostării eventualilor clienţi”, au precizat procurorii DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.


Citește și Cât costă o noapte de amor cu un fotomodel? Dezvăluirile care au provocat un scandal monstru în lumea modei


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro