Un adolescent din grupul care venise să sărbătorească intrarea la liceu a sesizat că Gabriel dispăruse sub apă, însă avertismentul său a fost ignorat. “Taci bă, că nu s-a înecat, ne face farse! E ascuns prin tufișuri!”, i-au răspuns ceilalți copii. “Nu e sub apă. L-am văzut noi. Ne-a făcut cu mâna!”, au spus alții.

Administratorul zonei de agrement, Ion Păduraru, a spus că tinerii au încălcat interdicția scăldatului în lac.

“Grupul a fost organizat, s-a plătit pentru închirierea unei mese și a unui grătar, și-au adus singuri ce au dorit sã bea. Noi nu avem voie să îi controlăm în genți. La un moment dat, au venit la mine și mi-au zis că nu-l găsesc pe unul dintre băieți, dar că e posibil să fie o glumă. După aceea, am aflat că ei se băgaseră în apă, ca să se scalde, dar noi nu i-am văzut făcând asta. Aici e o zonă de agrement, de picnic, e interzis scăldatul”, a spus acesta.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat cercetări pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească în ce împrejurări s-a produs evenimentul.

Băiatul abia intrase la Liceul Mihail Kogălnicenu din oraș, cu medie mare, iar acum fusese cu aproximativ 30 de colegi să sărbătorească admiterea la liceu.

Rămasă fără unicul său fiu, mama băiatului a scris pe Facebook câteva mesaje sfâsietoare: „Destin… Dumnezeu hotărâste: băiatul meu m-a lăsat cu durere, cu sufletul rupt si cu amintirile. Ce rost mai are viata? Floarea mea s-a ofilit”.

Foto: vremeanoua.ro

Citeşte şi:

Un băiat de 15 ani din Vaslui a murit înecat într-un lac din Zona Industrială a orașului. Sărbătorea, alături de mai mulți colegi, admiterea la liceu

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți