Mergi direct la conținut »
O consultantă artistică de la Teatrul German din Timișoara caută adresa de mail a lui Moliere. A greșit socoteala cu vreo 400 de ani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O consultantă artistică de la Teatrul German din Timișoara caută adresa de mail a lui Moliere. A greșit socoteala cu vreo 400 de ani

O consultantă artistică de la Teatrul German din Timișoara caută adresa de mail a lui Moliere. A greșit socoteala cu vreo 400 de ani

Întâmplarea a fost făcută de publică de fostul consilier municipal din Timișopara, Ion Ardeal Ieremia, actual secretar de stat în Ministerul Culturii. El atrage atenția că „teatrul german din Timişoara, care până în urmă cu doi ani se bucura de mare prestigiu, s-a umplut de oameni incompetenţi, fără calificare”.

De Mihai Niculescu,

Ieremia îi adresează mesajul primarului Robu, afirmând că, din cauza lipsei unui management profesionist la teatrul german „ne facem de mirul lumii”. Așa a dat exemplul Elisei Covaci, nou consultant artistic al teatrului, care dorea să caute adresa de mail a scriitorului Moliere, care a trăit între anii 1622 și 1673.

Ea ar fi vrut să-i adreseze câteva întrebări pe tema dreptului de autor relatează pressalert.ro.

„Ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta?

Contactată de jurnaliștii PressAlert, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière. A ținut să precizeze însă că „informația e puțin greșită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa”.

Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite.

Elisa Covaci, consultant artistic al Teatrului German din Timișoara

Întrebată dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns, sigură pe ea, după mai multe ezitări şi eschive, timp în care, probabil, s-a documentat pe internet: „Între ʹ45 şi ʹ73. Pardon, între ʹ22 şi ʹ73”, fără să mai ţină seama că celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673.

Moliere, maestru al satirei comice

Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut drept Molière (15 ianuarie 1622 – 17 februarie 1673), a fost un scriitor francez de teatru, director și actor, unul dintre maeștrii satirei comice. Este considerat unul din clasicii dramaturgiei universale.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără: „Avarul”, „Tartuffe”, „Bolnavul închipuit”, „Burghezul gentilom”, „Mizantropul” și „Școala nevestelor”.

Close
Închide
  Close