MENIU CAUTĂ

VIDEO | „Adriana Nedelea LA FIX”: Frații „dinamită”, fiii patronului decedat. Gangsterii care rup degete pentru bani

Distribuie

Subiectul zilei este azi un episod scos parcă din filmele cu gangsteri, care a avut loc în biroul CEO-ului companiei Adeplast, Daniel Stancescu. Fiii patronului Marcel Bărbut - care a murit de cancer la începutul anului - au intrat, zilele trecute, în biroul lui Daniel Stancescu, mână dreaptă a tatălui lor, lăsat de acesta din urmă la conducere.

Cei trei moștenitori au acoperit camerele de supravheghere cu pungi și s-au năpustit asupra lui. Doreau bani. I-au cerut zeci de mii de euro din conturile companiei. I-au rupt un deget, apoi i-au luat laptopul și telefonul mobil.  Și totul pentru că tatăl lor nu ar fi avut încredere în ei să le lase pe mană compania.

Marcel Bărbut l-a lăsat drept executor testamentar pe Daniel Stăncescu, CEO-ul firmei, care a primit instrucțiuni ferme să vandă Adeplast, pentru că angajații să aibă un loc de muncă și să le dea copiilor doar o parte din bani. De aici a pornit scandalul.

Este anchetă acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești după ce Daniel Stăncescu a făcut plângere la Poliție împotrivă celor 3 tineri, pentru talhărie și pentru violarea corespondenței.

Angajații, aflând despre frămantările de la nivelul acționariatului, au făcut grevă japoneză, săptămâna trecută câte 10 minute în fiecare dimineată. Adeplast are sedii în patru județe, Corlătesti (Ploiești), Isalnita (Craiova), Oradea și Român. Urmărim subiectul pe libertatea.ro.

Asfalt turnat direct peste pământ pe o șosea din Ploiești, reabilitată „pe fonduri”

Tot astăzi, Libertatea a publicat un material despre o șosea care se dezintegrează, la trei ani după ce asfaltul a fost turnat direct peste pămant! Este vorba de Șoseaua de Vest din Ploiești, drum care a costat aproape 14 milioane de euro, din care 10 – fonduri europene de la UE.

Cătălin Doscas, jurnalist Libertatea, a cerut Primăriei Ploiești o reacție pe această temă. Deocamdată nu am primit niciun răspuns, dar îl așteptăm. Șoseaua Vestului este una dintre cele mai circulate artere ale Ploieștiului.

Suferinzi de schizofrenie salvati de iubire

Vorbim în continuare despre luptă, despre iubire necondiționată și despre discriminare, despre a judecă și a nu înțelege. Un reportaj Libertatea despre Luiza și Lucian, doi pacienți diagnosticați cu schizofrenie. Cât de grea e luptă lor cu boală, cum îi privesc ceilalți și cum au ales să trăiască și să iubească. Iată cum a început totul, iată un fragment!

23 de milioane de oameni suferă de schizofrenie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătătii. Un român din 4 are probleme de sănătate mintală. Întregul reportaj în Libertatea de astăzi.

ÎNTREBAREA OREI

Cum sunt drumurile voastre?

Ce-i de făcut? Cine să plătească?


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni pană vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalistă Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.

Citește mai multe despre Adriana Nedelea pe Libertatea.

Comentarii