Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adună lumânări din cimitir pentru a avea lumină ca să-și facă temele

Adună lumânări din cimitir pentru a avea lumină ca să-și facă temele

Deși pe lista cadourilor dorite de majoritatea micuților din România se regăsesc tablete, smartphone, consolă de jocuri, smartwatch sau căști bluetooth, dorința celor patru copii ai familiei Angheluș, dintr-un sat din județul Botoșani, este una cât se poate de simplă: vor lumină pentru a putea să citească.

Micuții, cu vârste de la opt luni la opt ani, nu își doresc nimic altceva decât…lumină de la Moș Crăciun! Momentan ei sunt nevoiți să meargă în cimitir, de unde adună lumânările arse pe jumătate sau stinse de vânt pentru a asigura în casă condiții minime pentru a nu sta pe întuneric.

Adrian are numai doi ani, dar ştie că a descoperit o comoară. Zâmbeşte larg şi ochii îi sclipesc de bucurie. În mâna îngheţată strânge o lumânare pe jumătate arsă, dar care îi va lumina încăperea câteva ore. Fraţii lui încep să caute şi ei.

După ce verifică fiecare cruce, reuşesc să strângă câteva bucăţi de ceară, care le dau siguranța că vor putea să-şi termine temele începute la lumina zilei.

În camera întunecată cei patru micuți trăiesc alături de părinţii lor care știu că dacă tatăl nu face câţiva bani din munca prin vecini, singurul venit ar fi alocaţia copiilor.

”Sper să avem electricitate. Să le putem oferi o viață mai bună decât a noastră. Să poată să aibă spațiu să învețe”, spune Constantin Angheluș, tatăl lor.

În speranţa că Moş Crăciun le va trece şi lor pragul, copiii şi-au pus câteva dorinţe.

”Eu vreau de la Moșul lumină. Ca să învăț. Să pot să îmi fac lecțiile și după ce se face noaptea afară”, spune Andra.

Close
Închide
  Close