Mergi direct la conținut »
Ludovic Orban reclamă primăria din Alexandria
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

AEP a sesizat ANAF privind cheltuielile PNL la alegerile parlamentare din 2016; Reacția lui Ludovic Orban

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Joi, 26 iulie 2018, 16:04

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat ANAF privind cheltuielile PNL la alegerile parlamentare din 2016. AEP a cerut instituției să analizeze cazurile în care "realitatea şi legalitatea operaţiunilor economico-financiare" a cheltuielilor efectuate de PNL pentru alegerile parlamentare din 2016 "nu a putut fi verificată". Precizarea se regăseşte într-un răspuns oficial transmis Camerei Deputaţilor, ca urmare a interpelării liderului PSD Liviu Dragnea , cu privire la sancţiunile aplicate la eventuale nereguli comise de PNL. Ludovic Orban spune că nu știe nimic despre acest control și transmite instituțiilor statului să nu acționeze la comanda lui Dragnea.  Răspunsul adresat lui Liviu Dragnea de către AEP - document transmis Camerei Deputaţilor în data de 16 iulie 2018 urmare a unei interpelări adresate de acesta preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe 10 iulie 2018 - conţine concluziile unui raport de control al Autorităţii, încheiat la data de 27 martie 2017, cu privire la totalitatea veniturilor şi cheltuielilor realizate de Partidul Naţional Liberal cu ocazia desfăşurării alegerilor parlamentare din anul 2016.

Ad placeholder

Astfel, în răspuns se arată, între altele, că: „în cazul în care din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitorului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii”.

„În plus, pentru toate cazurile în care a existat o suspiciune de facturare incorectă, Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat instituţiei competente, respectiv Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prin adresa nr. 7200/24.05.2017, neregulile financiare constatate de controlorii AEP, în vederea analizării şi competentei verificări”, precizează Autoritatea.

Autoritatea transmite, totodată, că în cadrul controlului finanţării campaniei electorale a PNL la parlamentarele din 2016, efectuat în vederea rambursării sumelor cheltuite, a constatat că „realitatea şi legalitatea unor operaţiuni financiare nu a fost probată conform Legii 334/2016 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale” şi „drept urmare, Autoritatea Electorală Permanentă nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale menţionate şi a emis Decizia de nerambursare a cheltuielilor electorale nr. 108/10.04.2017 pentru suma de 1.774.123,62 lei”.

Ad placeholder
O firmă din Sibiu tratează textile care apoi omoară COVID-19, după patent elvețian. Au vrut să le ofere celor care livrează echipamente pentru spitale, dar au fost refuzați
Recomandări
O firmă din Sibiu tratează textile care apoi omoară COVID-19, după patent elvețian. Au vrut să le ofere celor care livrează echipamente pentru spitale, dar au fost refuzați
 

AEP precizează că suma include toate sumele invalidate în urma controlului desfăşurat cu privire la cheltuielile pe care PNL le-a efectuat pentru campania din 2016.

„Deficienţele constatate de controlorii AEP în urma controlului finanţării campaniei electorale a Partidului Naţional Liberal la alegerile parlamentare din 2016 au fost exclusiv de natură financiară şi contravenţională, acolo unde realitatea şi legalitatea operaţiunilor economico-financiare nu a putut fi verificată de Autoritatea Electorală Permanentă fiind sesizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală”, se precizează în răspunsul Autorităţii către Liviu Dragnea.

Orban despre verificarea ANAF: Sper că instituțiile statului nu acționează la ordinele primite de la Dragnea

Liderul PNl Ludovic Orban spune că partidul nu a primit niciun răspuns din partea autorităților, despre verificarea cheltuielilor din campanie. 
Am văzut ştiri în media că (…) Direcţia Generală Antifraudă a descins la sediul PNL. M-am dus m-am plimbat prin sediul PNL şi nu am găsit Direcţia Generală Antifraudă. Legat de cheltuielile din campania electorală pe 2016 AEP în urma controlului efectuat a adresat către ANAF în aprilie sau mai 2017 documentaţia pentru verificare, până azi nu avem niciun fel de răspuns nici noi ca PNL, nici AEP din partea ANAF”, a afirmat Orban, la sediul partidului.
El a trasmis un mesaj către instituțiile statului.
”Sper că instituţiile statului acţionează în conformitate cu legea şi nu cu ordinele primite de la Liviu Dragnea”, a afirmat Orban. 

 

Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
PARTENERI - GSP.RO
Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close