Mergi direct la conținut »
Aeronave militare rusești, interceptate de RAF deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian NATO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aeronave militare rusești, interceptate de RAF deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian NATO

Aeronave militare rusești, interceptate de RAF deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian NATO

Aeronavele Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) staționate în România au decolat ca răspuns la prezența suspectă a șase aeronave Su-24 FENCER care operau în apropierea spațiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, potrivit unui comunicat al Fortelor Regale Aeriene Britanice.

Decolând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța, pe coasta Mării Negre, RAF Typhoons (FOTO) au răspuns la aeronavele care se îndreptau spre sud-vest, către spațiul aerian NATO din Crimeea.

Bombardierul rusesc a zburat peste partea vestică a Mării Negre întorcându-se în jos dinspre nord-est, monitorizat îndeaproape de două Typhoon-uri de la 135 Expeditonary Air Wing (EAW).

Misiunea lor a fost în conformitate cu misiunea de poliție aeriană întărită NATO, prin care RAF operează alături de aliatul său NATO, pentru a descuraja agresiunea Rusiei, pentru ai liniști pe prietenii noștri din România și pentru a asigura aliații NATO de angajamentul Regatului Unit față de apărarea colectivă.

Flight Lieutenant Craig, un pilot de Typhoon de la Escadrila 1 (Fighter), atașat de 135 EAW, era de serviciu pe alertă de reacție rapidă când s-a strigat scramble.

„Am fost deja avertizați despre activitatea aeriană rusească importantă care a avut loc aproape toată noaptea până dimineață devreme. Am primit mesajul de scramble imediat după răsărit, ambii piloți și inginerii au alergat la aeronava pregătită, permițându-ne să ajungem în aer în câteva minute. Am fost direcționați față de grupurile de aeronave rusești care tranzitau aproape spațiul aerian NATO. Am menținut o poziție de patrulare prin poziționarea unei patrule de aer în interiorul spațiului aerian NATO, între România și aeronavele rusești. După aproximativ 30 de minute rușii s-au întors și s-au îndreptat spre Crimeea. Odată ce rușii s-au îndepărtat îndeajuns de spațiul aerian NATO, ne-am întors la Mihail Kogălniceanu fără incidente. Colaborarea cu partenerii noștri români a fost atât eficientă, cât și satisfăcătoare. Realizarea acestui tip de misiune este o oportunitate fantastică de a dezvolta legături mai strânse între Forțele Aeriene și procedurile de practică pentru care ne pregătim zilnic”, a precizat acesta.

Misiunea RAF din România face parte din Măsurile de Asigurare NATO introduse în 2014. La acel moment, Alianța a început să implementeze aceste masuri cu scopul de a demonstra susținerea reciprocă a aliaților și natura defensivă a Alianței.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Aviaţia britanică vine pentru a doua oară în ultimii doi ani în România pentru a face poliţie aeriană. Patru avioane moderne de luptă Typhoon au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, în luna aprilie a.c., unde vor rămâne până în toamnă. De cele patru avioane de zbor se ocupă 120 de militari britanici.

Avioanele Eurofighter Typhoon sunt bijuteriile Aviaţiei Regale Britanice şi au fost folosite de mai multe ori în teatre de operaţii, dar şi în misiuni de poliţie aeriană pentru mai multe state NATO.

De altfel, misiunea face parte din noua politică a NATO de întărire a securităţii în zona Mării Negre şi cea a Mării Baltice, acolo unde Rusia lansează periodic provocări.


Citește și: Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, „vânzând” cafea!


 

 
 
Close
Închide
  Close