Mergi direct la conținut »
Aeroportul Otopeni redeschide pista 2 după încheierea lucrărilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aeroportul Otopeni redeschide pista 2 după încheierea lucrărilor

Aeroportul Otopeni redeschide pista 2 după încheierea lucrărilor

Aeroportul Otopeni redeschide pista 2, miercuri, 13 iunie, după încheierea recepției la terminarea lucrărilor. Anunțul a fosat făcut de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Procedurile de redeschidere a pistei 2 a Aeroportului Internațional „Henri Coandă” încep de mâine, au anunțat oficialii, într-un comunicat citat de Agerpres.ro.

„În urma încheierii recepţiei la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi Bucureşti va demara, mâine, 13 iunie a.c. procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime. Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor şi balizajului, verificarea din zbor a configuraţiei pistei şi a sistemelor de radio navigaţie, efectuarea unei inspecţii din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie”, se arată în comunicatul CNAB.

Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3,5 kilometri va permite operarea zborulor în condiții bune, susțin oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Astfel, se vor evita congestiile de trafic, atât în lunile de vârf (iulie și august), cât și în cele de iarnă când există condiții dificile.

„Întrucât în perioada 13 – 20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de Eurocontrol şi Romatsa, este posibilă apariţia unor mici întârzieri la aterizarea şi decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf. Asigurăm pasagerii că facem toate eforturile pentru minimizarea oricărui disconfort ce ar putea apărea”, precizează CNAB.

FOTOGALERIE | Cum arată pista 1 a Aeroportului “Henri Coandă” după reparații

Lucrările de reparaţii la pista 2 a Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” au început la jumătatea lunii mai a acestui an.

De asemenea, lucrările de reparaţie la căile de rulare au început în aprilie 2018, termenul de finalizare fiind noiembrie 2018.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a precizat că această primă fază a lucrărilor face parte dintr-un amplu program de măsuri de remediere a suprafeţelor pavate din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.

În martie, gropile din pista Aeroportului Otopeni au tăiat roțile avioanelor, după cum a avertizat directorul general al TAROM care a menționat că Aeroportul Internațional „Henri Coandă” are nevoie de investiții majore în căile de rulare.


Citește și Concluzii după summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele SUA: „Vom denucleariza complet peninsula coreeană” (FOTO&VIDEO)


 

Close
Închide
  Close