După ce a muncit 12 ani în domeniul construcțiilor în Spania, Costel Aroneanu (foto) a decis să se întoarcă în România, împreună cu familia, după nașterea fetiței sale, scrie Bună Ziua Iași. A înființat o plantație de trandafiri, deși afacerea este considerată riscantă. Ieșeanul s-a informat despre ce are nevoie, fiind convins că va reuși. Afacere cu trandafiri pentru dulceață. Cum vrea să dea lovitura un ieșean care a muncit în construcții în Spania

„Toată lumea vrea bani cât mai repede şi de asta toţi cei care deschid afaceri nu câştigă. Eu am investit 2.000 de euro până acum şi sigur o să mai investesc, dar voi avea şi câştiguri. E o loterie totul, dar sunt convins că anul viitor o să amortizez investiţia şi o să pot vinde mai multe borcane de dulceaţă”, a spus tânărul ieșean.


Citește și Sunt copii de vedete, dar își câștigă singuri banii! Ce fac moștenitorii din showbiz în vacanțe | FOTO


A dat construcțiile din Spania, pentru o afacere cu trandafiri pentru dulceață

În urmă cu trei luni, Costel Aroneanu a cumpărat 600 de butași din specia Rose de Recht și i-a plantat pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați în localitatea Ruginoasa.

„Sunt trandafiri pentru dulceaţă. Doar 15 butaşi nu s-au prins, ceilalți au produs flori pentru dulceaţă. Producţia este maximă până în această perioadă şi florile sunt culese de două ori, pentru că înfloresc de două ori şi asta este perioada maximă de înflorire. Încă nu am numărat borcanele pe care le-am făcut cu dulceaţă pentru că este primul an şi încă testăm reţeta de dulceaţă”, a spus ieșeanul.

INTERVIU. Părintele fondator al rockului alternativ sovietic, interzis în Rusia lui Putin, concertează la București: „Oamenii care au declanșat acest război şi-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”
Recomandări
INTERVIU. Părintele fondator al rockului alternativ sovietic, interzis în Rusia lui Putin, concertează la București: „Oamenii care au declanșat acest război şi-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”

Din grădina plină cu flori de-o aromă îmbătătoare, Costel Aroneanu spune că poate culege o tonă de petale de trandafiri. Cantitatea e suficientă pentru a prepara chiar și 2.000 de borcane de dulceață.

Afacere cu trandafiri pentru dulceață (2)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Cu 2.000 de euro a cumpărat un sistem de irigare și butașii pe care i-a plantat la un metru și jumătate distanță unul față de celălalt. În fiecare zi, bărbatul pune la rădăcinile plantelor macerat de urzici și zeamă din piatră vânătă, pentru a nu stropi florile cu substanțe chimice.

::placeholdeR–>

Cum se face dulceața de trandafiri

Ieșeanul a precizat că un borcan de 400 de grame cu dulceață de trandafiri se vinde cu 15 lei. A aflat că-și poate amortiza rapid investiția pentru că și butașii de trandafiri îi pot aduce bani frumoși.

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

Costel Aroneanu crede că rețeta de dulceață este simplă, însă fiecare producător are secretele sale. Petalele de trandafiri sunt amestecate cu zahăr și zeamă de lămâie, apoi sunt fierte într-un vas. Conținutul se amestecă doar cu o lingură de lemn.

Totodată, din petalele de trandafiri se poate face șerbet, sirop și apa de trandafiri. Costel Aroneanu mizează și pe plantația de mure, goji și coacăze negre, pe care le vinde însă în cantități mici.

sursă foto: Bună Ziua Iași


Citește și EXCLUSIV. La 71 de ani, Angela Similea lansează un nou album!


Google News Urmărește-ne pe Google News