Mergi direct la conținut »
Militar rănit în Afganistan: Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie „all inclusive” în Afganistan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Militar rănit în Afganistan: Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie „all inclusive” în Afganistan

Militar rănit în Afganistan: Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie „all inclusive” în Afganistan

Preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, Marius Apostol, l-a invitat pe senatorul ALDE, Daniel Barbu, la o excursie „all inclusive” în teatrul de operații.

Marius Apostol, rănit grav în Afganistan de un dispozitiv explozibil improvizat, a spus că i se pare incredibilă afirmaţia lui Daniel Barbu, care a declarat că meseria de politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan.

„Îi ofer o excursie all inclusive în Afganistan. Unde preotul ne citeşte de fiecare dată când ieşim din bază. Acolo Dumnezeu ştie dacă te mai întorci sau nu. Mi se pare incredibilă comparaţia”, spune Marius Apostol, conform News.ro.

Marius Apostol spune că riscurile cu care se confruntă un militar combatant într-un teatru de operaţii care luptă pentru interesele ţării cu riscurile unor politicieni care au de înfruntat doar acuzaţiile de corupţie.

Cum a fost rănit Marius Apostol

Pe 1 mai 2011, Marius Apostol se afla în patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Un dispozitiv de aproximativ 200 de kilograme a fost detonat în timpul trecerii soldaților, iar vehiculul blindat în care se aflau a fost aruncat la câţiva metri în aer.

Militarul a stat în comă timp de o săptămână, a avut coloana fracturată în două locuri și a suferit leziuni grave la picior pentru care încă face recuperare.

Ce a declarat Daniel Barbu

Daniel Barbu a declarat, vineri, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este mai grea decât cele mai periculoase meserii și mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. El a spus că ”spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

”Foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a spus senatorul Barbu.

Barbu a continuat: „V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner”.

Close
Închide
  Close