MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 09:08 , de Valentina Postelnicu

Agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE, schimbat din funcție de premierul Dăncilă; Cine a fost numit în această funcție

Distribuie

Agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE, schimbat din funcție de premierul Dăncilă. Este vorba despre Răzvan Horaţiu Radu, locul său fiind luat de Costin Radu Canţăr, potrivit unei decizii publicate, miercuri, în Monitorul Oficial.

Răzvan-Horaţiu Radu a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

A urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror. Din anul 2006, Răzvan-Horaţiu Radu a deţinut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcţia de şef al Serviciului de Integrare Europeană şi Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale), îndeplinind această funcţie până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

Horaţiu Radu a câştigat mai multe procese cu mize majore, printre care şi una în 2017 când Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro.

Cine este noul agent guvernamental: Costin Radu Canţăr vine din Craiova și nu a reușit să ia examenul pentru admiterea în corpul diplomatic

Noul agent guvernamental al României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene este Costin Radu Canţăr.

Potrivit News.ro, Canţăr a dat în 2016 examen pentru admiterea în corpul diplomatic, dar nu a reuşit nici după contestaţii să obţină calificativul necesar la proba scrisă.

El a fost avocat în Baroul Dolj, de unde a fost suspendat la cerere în 2013, pentru a deveni inspector de concurenţă.

Schimbarea lui Radu vine la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea se plângea, la partid, de unii funcționari din ministere.

'Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte', a spus Dragnea, luni, după ședința conducerii partidului.

În prezent, România are în curs 52 de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, adică proceduri de infringement deschise, dintre care 50 sunt în fază precontencioasă și 2 în fază contencioasă.

Citește și: VIDEO / Mesajul parohului Bisericii 'Dintr-o zi', Vasile Ioana, de Înălțare: Domnul să vă dăruiască puterea să vă înălțați din noroiul păcatului în înaltul cerului

Loading...
Comentarii