De Elena Petre,

Cea de-a cincea persoană care a fost infectată cu coronavirus este un adolescent de 16 ani. Acesta a luat virusul după ce a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, confirmat ieri, în Timiș, care a luat, la rândul său, virusul după ce a călătorit în același avion cu o femeie, diagnosticată la rândul său cu noul virus.

Adolescentul este nepotul bărbatului diagnosticat ieri. Acesta este asimptomatic și urmează să fie transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În acest timp, testele în cazul bărbatului de 47 de ani, de la care a luat virusul adolescentul, au ieșit negative. Urmează, conform procedurii, un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat. Dacă și al doilea test va fi negativ, bărbatul poate fi externat.

Al doilea și al treilea român infectați cu virusul – o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș – sunt în continuare internați în stare stabilă la Timișoara, respectiv Cluj. Primul român, un bărbat din Gorj, a fost externat, după ce s-a vindecat.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Citeşte şi:

Abordarea radicală a Chinei, eficientă în lupta cu coronavirus. De ce ar fi greu pentru alte țări să imite măsurile lăudate de OMS