ALDE a votat la pachet cele patru puncte puse pe ordinea de zi a ședinței: denunțarea protocolului cu PSD, retragerea de la Guvernare, susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu și protocolul de colaborare cu Pro România.

Miniștrii ALDE vor demisiona marți din Guvern, au declarat surse din interiorul partidului pentru Libertatea.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu va anunța săptămâna viitoare, luni, că va demisiona din funcția de președinte al Senatului.

Principalele declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu la încheierea ședinței Delegației Permanente a ALDE

 • Am așteptat de la doamna prim-ministru să îmi spună dacă are un plan articulat pentru relansarea guvernării, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, abordarea unor probleme pe care nu le putem ignora precum percepția publicului.
 • Azi dimineață la ora 10 am avut o întâlnire cu doamna premier Dăncilă, pentru a discuta în legătură cu salvarea situației, rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare.
 • La toate aceste întrebări așteptam un răspuns favorabil din păcate nu am avut niciun fel de contra-propunere.
 • I-am spus doamnei premier că le voi prezenta colegilor situația așa cum este. Ei au luat decizia de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD.
 • Nu putem cauționa măsuri care nu au o bază corectă, cum a fost OUG 114. Nu putem merge mai departe cu construcții bugetare care nu pot să se deruleze pentru că imaginația este liberă, dar realitatea constrângătoare.
 • Este mai corect să ne despărțim civilizat și să le urăm misiune mai ușoară în continuare.
 • Noi vom trece în opoziție.
 • Am renunțat la candidatura la prezidențiale pentru a nu se mai spune că decizia renunțării la guvernare a fost o urmare a deciziei PSD de a avea un candidat la prezidențiale.
 • Luni, în prima zi de funcționare a Senatului îmi vor prezenta demisia.
 • Le-am propus colegilor mei să susținem un candidat independent în persoana lui Mircea Diaconu.
 • Cred că este nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor.
 • Mircea Dianconu ne-a spus că are nevoie de un sprijin logistic pentru strângerea de semnături și derularea campaniei electorale.
 • Constituirea unei alianțe electorale din care să facă parte Pro România și ALDE pentru susținerea lui Mircea Diaconu. Va fi un proces complicat, dar văd că acea această dorință și este mobilizat.
Citeşte şi:

Viorica Dăncilă, înaintea CEx de astăzi: „PSD merge mai departe cu guvernarea. Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul țării”

Claudiu Săftoiu, despre plecarea ALDE de la guvernare: „Politica de cumetrie creată de Tăriceanu se face praf și pulbere”

Surse: Tăriceanu i-a propus Vioricăi Dăncilă să iasă împreună de la guvernare, premierul a refuzat

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI