Mergi direct la conținut »
Alegeri în Norvegia. Partidul de guvernământ anunță că a câștigat majoritatea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Alegeri în Norvegia. Partidul de guvernământ anunță că a câștigat majoritatea

Alegeri în Norvegia. Partidul de guvernământ anunță că a câștigat majoritatea

Primul Ministru Conservator, Erna Solberg, va avea un al doilea mandat după ce susține că partidul său a obținut victoria în alegerile generale din țară, scrie BBC News.

Coaliția de guvernământ a lui Solberg a avut drept obiectiv câștigarea a 89 din cele 169 de locuri din legislativ. Partidul Laburist din opoziție pare să-și fi păstrat poziția de cel mai mare grup unic din parlament.

Solberg a spus că alegătorii i-au dat un „mandat de încă patru ani”, dar a cerut prudență până la anunțarea rezultatelor finale. „Se pare că este o victorie clară”, a spus Solberg, adăugând: „Soluțiile noastre au funcționat, am creat locuri de muncă”.

Confirmarea victoriei va face ca Erna Solberg, în vârstă de 56 de ani, să fie primul lider de centru-dreapta care obține al doilea mandat în ultimele trei decenii.


Citește și: Confesiunea tulburătoare a unei mame. Prima zi de școală a unui copil autist: ”Îi mai arăt lui David încă o dată holul şi numărăm uşile, 1, 2, 3…”


 

Close
Închide
  Close