Donald Trump, primul mesaj despre proteste. A doua noapte de manifestații anti-Trump | VIDEO


UPDATE 10.00: „O zi fantastică în Washington. M-am întâlnit cu președintele Barack Obama pentru prima dată. O foarte bună întâlnire, o mare chimie. Melaniei i-a plăcut mult doamna Obama”, a declarat Trump, într-un mesaj pe Twitter. Totodată, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a dat mai multe detalii despre întâlnire dintre Prima Doamnă a SUA și cea care îi va succeda, din 20 ianuarie, la reședința prezidențială.

Michelle Obama a făcut alături de Melania Trumpun tur al reședinței, cuprinzând balconul Truman, zona recepțiilor oficiale și Biroul Oval, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, într-o conferință de presă.

Cele două femei au băut împreună un ceai, ocazie cu care au vorbit despre creșterea copiilor în Casa Albă. Fiul cuplului Donald-Melania Trump, Barron, are zece ani, aceeași vârstă pe care o avea Malia, fiica cea mare a familiei Obama, când aceasta s-a mutat la reședința prezidențială.

„Ambele fiice au petrecut anii de formare în Casa Albă, familia Trump are de asemenea un fiu. Este un tip de copilărie destul de unică, așa că au vorbit de cum să fie părinți buni pe timpul unei astfel de experiențe”, a spus purtătorul de cuvânt prezidențial.

El a adăugat că întâlnirea a fost un gest de ospitalitate. „Michelle Obama a explicat în mod public stresul mutării într-un loc nou, de a trăi într-un acvariu, într-un muzeu, și sunt sigur că Melania Trump simte parte din aceeași neliniște”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

UPDATE. A apărut prima fotografie de la întâlnirea dintre Melania Trump și Michelle Obama. Poza a fost făcută dată publicității de Casa Albă, la câteva ore după ce întâlnirea celor două s-a încheiat.

Melania Trump si Michelle Obama

Presa americană a notat însă că nu a fost realizată o fotografie cu cele două familii – Barack și Michelle Obama, alături de Donald și Melania Trump. Așa s-a întâmplat atunci când Barack Obama a fost primit de George W. Bush, la Casa Albă.


Donald Trump este noul președinte al SUA. Hillary: „Îmi pare rău. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit”


Barack Obama s-a întâlnit cu președintele ales în Biroul Oval, în timp ce Prima Doamnă a primit-o pe Melania Trump în reședința de la Casa Albă. În timpul campaniei electorale, cuplul prezidențial a făcut campanie pentru Hillary Clinton. De altfel, Michelle Obama a fost considerată cel mai important atu pe care democrata l-a avut, Prima Doamnă a SUA bucurându-se de o popularitate foarte mare. În plus, Melania Trump a fost acuzată în timpul campaniei electorale că a plagiat-o pe Michelle Obama, după ce a susținut un discurs similar cu unul pe care aceasta l-a rostit în 2008.