Mergi direct la conținut »
FOTO | Michelle Obama i-a prezentat Casa Albă Melaniei Trump. Despre ce au discutat cele două
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Michelle Obama i-a prezentat Casa Albă Melaniei Trump. Despre ce au discutat cele două

FOTO | Michelle Obama i-a prezentat Casa Albă Melaniei Trump. Despre ce au discutat cele două

Melania Trump, soția președintelui ales Donald Trump, s-a întâlnit, joi, cu Prima Doamnă Michelle Obama, a anunțat Casa Albă. Întâlnirea dintre cele două - actuala Primă Doamnă a SUA și viitoarea Primă Doamnă a SUA - a avut loc în ziua în care Donald Trump a fost invitat de Barack Obama la Casa Albă.


Donald Trump, primul mesaj despre proteste. A doua noapte de manifestații anti-Trump | VIDEO


UPDATE 10.00: „O zi fantastică în Washington. M-am întâlnit cu președintele Barack Obama pentru prima dată. O foarte bună întâlnire, o mare chimie. Melaniei i-a plăcut mult doamna Obama”, a declarat Trump, într-un mesaj pe Twitter. Totodată, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a dat mai multe detalii despre întâlnire dintre Prima Doamnă a SUA și cea care îi va succeda, din 20 ianuarie, la reședința prezidențială.

Michelle Obama a făcut alături de Melania Trumpun tur al reședinței, cuprinzând balconul Truman, zona recepțiilor oficiale și Biroul Oval, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, într-o conferință de presă.

Cele două femei au băut împreună un ceai, ocazie cu care au vorbit despre creșterea copiilor în Casa Albă. Fiul cuplului Donald-Melania Trump, Barron, are zece ani, aceeași vârstă pe care o avea Malia, fiica cea mare a familiei Obama, când aceasta s-a mutat la reședința prezidențială.

„Ambele fiice au petrecut anii de formare în Casa Albă, familia Trump are de asemenea un fiu. Este un tip de copilărie destul de unică, așa că au vorbit de cum să fie părinți buni pe timpul unei astfel de experiențe”, a spus purtătorul de cuvânt prezidențial.

El a adăugat că întâlnirea a fost un gest de ospitalitate. „Michelle Obama a explicat în mod public stresul mutării într-un loc nou, de a trăi într-un acvariu, într-un muzeu, și sunt sigur că Melania Trump simte parte din aceeași neliniște”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

UPDATE. A apărut prima fotografie de la întâlnirea dintre Melania Trump și Michelle Obama. Poza a fost făcută dată publicității de Casa Albă, la câteva ore după ce întâlnirea celor două s-a încheiat.

Melania Trump si Michelle Obama

Presa americană a notat însă că nu a fost realizată o fotografie cu cele două familii – Barack și Michelle Obama, alături de Donald și Melania Trump. Așa s-a întâmplat atunci când Barack Obama a fost primit de George W. Bush, la Casa Albă.


Donald Trump este noul președinte al SUA. Hillary: „Îmi pare rău. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit”


Barack Obama s-a întâlnit cu președintele ales în Biroul Oval, în timp ce Prima Doamnă a primit-o pe Melania Trump în reședința de la Casa Albă. În timpul campaniei electorale, cuplul prezidențial a făcut campanie pentru Hillary Clinton. De altfel, Michelle Obama a fost considerată cel mai important atu pe care democrata l-a avut, Prima Doamnă a SUA bucurându-se de o popularitate foarte mare. În plus, Melania Trump a fost acuzată în timpul campaniei electorale că a plagiat-o pe Michelle Obama, după ce a susținut un discurs similar cu unul pe care aceasta l-a rostit în 2008.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Președintele american Barack Obama a promis un transfer de putere paşnică către preşedintele ales Donald Trump, într-un discurs susținut în fața Casei Albe.“Am avut ocazia să discut cu preşedintele ales Trump noaptea trecută (…), pentru a-l felicita pentru victoria în alegeri şi pentru a-l invita la Casa Albă mâine (joi – n.r.), pentru a discuta, pentru a mă asigura că va fi o tranziţie de succes”, a spus actualul lider de la Casa Albă.

Citește și: Sărbătoarea în orașul în care s-a născut Melania Trump, după victoria soțului ei. „ Acum avem o Primă Doamnă”

Barack Obama, mesaj de unitate după victoria lui Donald Trump

Liderul de la Casa Albă a admis că există diferende între el şi Trump, dar a amintit că au existat diferende profunde şi între el şi predecesorul său, George W. Bush. Cu toate acestea, echipa lui Bush s-a asigurat că transferul de putere este unul eficient, care i-a permis lui Obama să înceapă cu dreptul mandatul la conducerea SUA. El a promis că va depune toate eforturile pentru a-i asigura acelaşi lucru lui Trump.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

“Am instruit echipa mea să urmeze exemplul echipei preşedintelui Bush şi să lucreze cât poate de mult pentru a se asigura că aceasta este o tranziţie de succes”, a declarat Obama într-un discurs rostit la Casa Albă.

“Milităm cu toţii pentru succesul său (al lui Donald Trump – n.r.)”, a adăugat el, precizând că “Preşedinţia şi Vicepreşedinţia sunt mai mari decât oricare dintre noi”.  Preşedintele american a lansat un mesaj la unitate în discursul rostit. “Cu toţii suntem în aceeaşi echipă (…), nu suntem mai întâi democraţi sau mai întâi republicani, suntem mai întâi americani, suntem mai întâi patrioţi, toţi vrem ce este cele mai bine pentru această ţară”, a declarat el.

Close
Închide
  Close