MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA. Trump a dat în judecată statul Nevada, însă plângerea i-a fost respinsă

Distribuie

Donald Trump a dat în judecată registrul electoral din statul Nevada pe motiv că acesta a permis ca o secție de votare din Las Vegas să rămână deschisă încă două ore după programul normal, în cursul procesului de votare anticipată de săptămâna trecută. Procesul a fost intentat luni într-un tribunal al statului, însă un judecător din Nevada tocmai i-a respins plângerea, informează Independent.

 

Avocații lui Trump au formulat o plângere și împotriva lui Joe P. Gloria, responsabil cu înregistrarea alegătorilor în comitatul Clark din Nevada. Aceștia susţin că Joe Gloria a cerut ca secţiile pentru votul anticipat să rămână deschise cu două ore peste programul stabilit în zonele locuite în special de minorităţile din apropiere de metropola Las Vegas.

Un purtător de cuvânt al comitatului a declarat însă că nicio secţie pentru votul anticipat nu şi-a extins însă programul de funcţionare. Totuşi, aceste secţii de vot i-au procesat pe alegătorii care stăteau la coadă în momentul închiderii urnelor.

LIVE TEXT. Hillary Clinton și Donald Trump au votat. Îndemnul lui Barack Obama pentru populație

Avocaţii candidatului republican a cerut  un ordin judecătoresc pentru ca buletinele de vot anticipat să nu fie amestecate cu buletinele celorlalţi alegători.

Însă, încercarea lui Trump ca numeroase voturi din Nevada să fie anulate a eșuat. Judecătorul din Nevada, Gloria Sturman,  i-a respins cererea, precizând că acest caz este stânjenitor și nu va face nimic în acest sens, potrivit Independent.

 

SUMAR:

Citește mai multe despre Alegeri și nevada pe Libertatea.

Comentarii