MENIU CAUTĂ
15 Dec. 2017 15:19

Alegerile prezidențiale din Rusia au loc pe 18 martie 2018

Distribuie

Alegerile prezidențiale din Rusia au loc pe 18 martie 2018. Data a fost stabilită oficial de către Camera Superiară a parlamentului rus, la scurt timp după ce Vladimir Putin și-a anunțat oficial candidatura. Scrutinul prezidențial din Rusia va avea loc în ziua în care se împlinesc patru ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, relatează agenția France Presse.

Consiliul Federației a adoptat decretul care fixează data alegerilor prezidențiale din Rusia pentru 18 martie 2018. Acesta urmează să fie publicat luni, pe 18 decembrie, dând astfel startul unei campanii electorale de trei luni.

Scrutinul prezidențial din Rusia are loc pe 18 martie, zi care coincide cu împlinirea a patru ani de la semnarea tratatului de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă, la două zile după un referendum considerat ilegal de Kiev şi Occident.

În urmă cu doar câteva zile, Vladimir Putin a anunțat oficial că va candida pentru a obține cel de-al patrulea mandat. Nu a provocat nicio surpriză, căci candidatura sa era una așteptată, el fiind considerat marele favorit.

Principalul reprezentant al opoziției, Aleksei Navalnîi, cel mai probabil nu va putea să participe la acest scrutin din cauza mai multor condamnări în justiţie, în dosare pe care el le denunţă ca fiind fabricate.

Până acum, 23 de candidați și-au exprimat „dorința de a participa” la alegerile prezidențiale din Rusia, după cum a anunțat președinta Comisie Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova. Niciunul nu are însă șanse în fața lui Vladimir Putin, căci, potrivit unui sondaj, Vladimir Putin este cotat cu 75% dintre intențiile de vot.

Citește mai multe despre Vladimir Putin, Alegeri, Alegeri prezidențiale și Rusia pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii