MENIU CAUTĂ

Alertă meteo cu efect imediat. Ninsori şi viscol în mai multe judeţe, în următoarele ore

Distribuie

Au fost emise noi alerte meteo de vreme severă. Este vorba despre mai multe avertizări cod galben de ninsori şi viscol, emise pentru mai multe judeţe, în următoarele ore.

Astfel că, până la ora 13:00, în judeţele Alba, Mureş şi Sibiu este valabilă o avertizare cod galben de intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h. Fenomene asociate: izolat transport de zăpadă. De asemnea, până la ora 12.00, în localităţi din judeţele Sălaj şi Satu Mare se vor semnala intensificări temporare ale vântului

”Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării”, a declarat meteorologul Mihai Timu. ”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, potrivit ANM.

Citește și

VIDEO | Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 14-20 ianuarie 2019

Citește mai multe despre cod galben, Prognoza meteo, tara și vreme pe Libertatea.

Comentarii