De Elena Petre,

ANM a emis o avertizare cod portocaliu pentru zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin. Începând de astăzi ora 15.00 și până la ora 23.00, sunt așteptate precipitații abundente urmând să se acumuleze local 40-50 l/mp, transmite ANM.

Tot astăzi intră în vigoare și o avertizare de cod galben, care este valabilă până pe 5 februarie, ora 8.00.

Va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

ANM:
Harta zonelor vizate

ANM avertizează și că vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, rafalele atingând viteze de 55-65 km/h. În zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol.

Cod galben de ninsori de miercuri, în jumătate de țară

ANM a mai emis și o avertizare meteo pentru ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și anumite zone din Muntenia și Dobrogea, valabil în perioada 5 februarie, ora 8.00 – 6 februarie, ora 10.00.

„Vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile”, anunță meteorologii.

Harta zonelor aflate sub atenționare cod galben, în perioada 5-6 februarie

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

ANM:

Citeşte şi:

Dan Popi, șeful CAT Music, despre banii pe care-i dă TVR pe selecția națională Eurovision: „Bugetul este imens! Eu o aduceam pe Shakira cu banii ăștia!”

Au scos gărzile de la avizier și rezidenții din tabelul de pe site! Cum încearcă Spitalul Municipal Timișoara să acopere cazul medicului care a fentat rezidențiatul

Ambasada României de la Londra are o datorie de 75.000 de lire către proprietarul clădirii

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative