Tentativă de atentat în Paris, pe Champs-Elysees | Un bărbat înarmat a intrat cu mașina într-o dubă a jandarmeriei

19 iunie 2017 19:00

Alertă în Paris! O operațiune a poliției franceze este în desfășurare pe celebrul bulevard Champs-Elyees, după ce un vehicul a lovit o camionetă a jandarmeriei, iar apoi a explodat, relatează BFMTV.

UPDATE 19:00:  Ministrul francez de Interne Gérard Collomb a catalogat incidentul drept  ”o tentativă de atentat”. Totodată, oficialii francezi au anunțat că șoferul mașinii a murit. Totodată, potrivit presei franceze, suspectul, care locuia la periferia capitalei franceze, era în atenția autorităților din cauza extremismului. Pe numele său există o fișă S, ceea ce înseamnă că autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul.

UPDATE 18.10: Autorul atacului din Paris este un bărbat în vârstă de 33 de ani, care avea în vehicul un Kalașnikov, mai multe arme, dar și mai multe butelii. Totodată, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului francez de interne, acessta este „cel mai probabil mort”.O echipă de geniști se află la fața locului.

UPDATE 18.00: Șoferul care a intrat cu mașina în duba jandarmeriei era înarmat, potrivit Reutes. Acesta a fost arestat, în timp ce o anchetă în acest caz a fost deschisă de secția antiteroristă a Parchetului din Paris. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului ce pare să fie unul de natură teroristă.

UPDATE 17.30: Bărbatul care a intrat cu mașina într-o dubă a jandarmeriei a fost reținut, potrivit AFP. În urma impactului, mașina sa ar fi explodat, mai scrie presa franceză, care subliniază că autoritățile cred că acțiunea ar fi fost una voită.

”La pământ, bărbatul este în prezent inconştient”, iar vehiculul său este cuprins de flăcări, mai notează agenția France Presse.


Poliția din Paris i-a avertizat pe oameni să evite zona, în timp ce numeroase echipaje intervin la fața locului. În acest moment nu sunt mai multe detalii despre incident, însă celebrul bulevard Champs-Elysees a fost evacuat.

De altfel, acest bulevard a fost scena unui atac terorist, în luna aprilie, cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. Atunci, un bărbat a deschis focul asupra unor polițiști aflați pe Champs-Elysees, împușcând mortal un ofițer, înainte să fie rănit.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro