De Răzvan Mihalașcu,

Alex a fost însoțit în alpinistul Cosmin Andron pentru a cuceri plafonul Africii. Legitimat la Clubul „Climb Again” din București, tânărul clujean s-a hotărât în urmă cu o lună să escaladeze vârful Kilimanjaro, însă, pentru acest lucru, avea nevoie de bani și de un însoțitor.

Alex Benchea, Primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro
Alex Benchea, în timp ce urca pe un perete muntos / sursă foto: Facebook

Alex Benchea și Cosmin Andron au plecat din București pe 10 decembrie. Cinci zile mai târziu, alpinistul nevăzător a reușit să urce pe vârful Kilimanjaro (5.895 de metri).

„E foarte fain aici. Nu mă las până nu duc steagul pe vârf”, a spus tânărul, înainte de a începe ascensiunea pe creastă.

Anunțul reușitei sale a fost făcut, duminică, 15 decembrie, de ghidul său, Cosmin Andron.

„Ieri, la ora 7.10, Alex a ajuns pe vârf”, a scris Andron.

Alpinistul nevăzător revine astăzi în România.

Este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele.

Cosmin Andron, alpinistul care l-a însoțit pe Alex Benchea:

Alex Benchea și Cosmin Andron vor ateriza, în această seară, la ora 20.10 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Îi vor aștepta la sosire și sportivii Lotului Național de Paraclimbing.

Citeşte şi:

Un tânăr de 23 de ani vrea să dea lovitura în agroturism. Îi cazează pe turiști în butoaie de lemn: „M-am gândit să fac ceva unic în România”

Nu cetățenii, ci blaturile cu televiziunile îi țin pe Gabriela Firea și pe primarii de sectoare în cursa pentru primării!

Ileana Văcăroiu, șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan”, spune că profesorul pe fals Checheriță trage sforile astfel încât ”7 rezidenți din 24 au ajuns să umilească medici!”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare