Mergi direct la conținut »
VIDEO | Alexandru Arșinel, intervenție pe inimă, luni dimineață. Managerul Spitalului Universitar: „În câteva zile va putea fi externat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Alexandru Arșinel, intervenție pe inimă, luni dimineață. Managerul Spitalului Universitar: „În câteva zile va putea fi externat”

VIDEO | Alexandru Arșinel, intervenție pe inimă, luni dimineață. Managerul Spitalului Universitar: „În câteva zile va putea fi externat”

Alexandru Arșinel a suferit, luni dimineață, o intervenție pentru implantarea unui stent pe artera coronară, după ce a fost internat de urgență. Se pare că în prezent acesta se află în stare stabilă, dar sub supravegherea medicilor.

De Livia Lixandru, Elvira Gheorghiță,

Alexandru Arșinel a fost dus luni în sala de operații de la Spitalul Universitar de Urgență București, unde medicii i-au făcut coronarografie și i-au implantat un stent pe artera interventriculară anterioară inimii. Actorul este în stare stabilă după intervenție și va putea fi externat după două-trei zile.

A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în Secţia de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită, a venit şi domnul profesor Dragoș Vinereanu, care l-a examinat şi a decis, împreună cu domnia sa, să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi (luni, n.r.). Astăzi a fost supus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioră inimii. Starea domniei sale este acum favorabilă, este conştient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. În funcţie de evoluţia ulterioară, domnul profesor Vinereanu, împreună cu medicii Secţiei de cardiologie, va decide ziua când domnul Alexandru Arşinel va putea fi externat. Totul a decurs în condiţii normale şi fără niciun fel de complicaţie. Se introduce un cateter pe artera femurală. Cateterul acesta este însoţit de un balonaş care se deschide fix în zona arterei stenozate şi permite în felul acesta revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime, din cauza acestei obstrucţii.  70% artera era obstruată, motiv pentru care s-a decis implantul unui stent acolo, care se umflă ca o umbreluţă şi permite revascularizaţia muşchiului cardiac. 

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Când  a venit era conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi (de 10 spre 11 decembrie, n.r.). Dimineaţă a fost bine, echilibrat, a intrat în sală. Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni – dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină, ci cu antidiabetice orale şi o hipertensiune arterială, toate acestea coroborate au dus la depunerea unor cristale de colesterol cu greutate moleculară mică, care obstructează această arteră de la nivelul cordului. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două – trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru”, a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica.

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență București, Leonard Grecescu, a declarat că Alexandru Arșinel este în stare stabilă, urmând să fie reevaluat.

Apropiați ai actorului au declarat, pentru Libertatea, că Alexandru Arșinel a fost dus în sala de operații, i-a fost făcută coronarografie și i-au fost puse stenturi.

Alexandru Arșinel a fost internat de urgență duminică 10 decembrie. Artistul a fost dus la Spitalul Universitar din Capitală.

Şeful Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că un echipaj l-a dus pe Alexandru Arşinel la Spitalul Universitar, actorul acuzând „o durere toracică nespecifică”.„L-am avut pe Alexandru Arşinel cu o durere toracică nespecifică. Acuza ameţeli şi era uşor tahicardic. L-am transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Universitar”, a declarat Alis Grasu.


Citește și:

VIDEO/Corina își donează hainele adolescentelor care nu-și permit. „Păstrez doar piesele spectaculoase”

Close
Închide
  Close