Poluarea în continuă creștere și încălzirea globală au dus la înmulțirea algelor toxice. Biologii fac teste amănunțite pentru a stabili cât de periculoase pot fi plantele microscopice, notează digi24.ro. Studiază peste 10 milioane de celule pe care le-au izolat într-o eprubetă.

„Avem culturi de micro alge. E un prim pas. Speciile cu potenţial toxic ar trebui izolate, poi se poate determina toxina sintetizată de aceste specii”, a explicat, pentru sursa citată, cercetătorul Laura Boicenco.

Toxinele din alge pot ajunge cu ușurință în organismul oamenilor prin midiile sau peștii care au mâncat plantele microscopice. Potrivit specialiștilor, substanța toxică poate provoca alergii și probleme respiratorii.

„Una dintre laturile ascunse ale acestui subiect îl prezintă existenţa unor secreţii şi produse de alge toxice”, a declarat pentru digi24 Simion Nicolaev, directorul Institului de Cercetări Marine.

Cercetările biologilor ar putea dura chiar și un an pentru a afla cât de mare este concentrația toxinei. Existența algelor toxice a fost semnalată în Oceanul Pacific, Atlantic şi în Marea Mediterană. Soluția prin care putem scăpa de acestea este diminuarea poluării.


Citește și O doctorită a murit după ce a lucrat o tură de 18 ore. S-a prăbușit în fața pacientei


 

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări