Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Alianţa 2020 USR-PLUS atrage atenţia că ştampila de control este aplicată greşit în mai multe oraşe. BEC a anunțat că nu anulează buletinele de vot
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ Alianţa 2020 USR-PLUS atrage atenţia că ştampila de control este aplicată greşit în mai multe oraşe. BEC a anunțat că nu anulează buletinele de vot

UPDATE/ Alianţa 2020 USR-PLUS atrage atenţia că ştampila de control este aplicată greşit în mai multe oraşe. BEC a anunțat că nu anulează buletinele de vot

Alianţa 2020 USR-PLUS avertizează, într-un comunicat oficial, că ştampila de control este aplicată greșit în mai multe judeţe şi în Capitală. Potrivit Digi 24, Biroul Electoral Central a analizat situația și a decis să nu anuleze buletinele de vot. 

De Valentina Postelnicu,

Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt al BEC, a anunțat că buletinele de vot ștampilate pe prima pagină nu se anulează, după ce Alianța 2020 USR-PLUS a semnalat că în mai multe orașe, ştampila de control este aplicată greşit pe buletinele de vot.

„În secțiile de votare din mai multe județe din țară și din municipiul București buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum. Considerăm că eroarea aparține birourilor electorale județene, sau de sector, ori a președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot. Delegații Alianței 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secțiilor de vot și birourile electorale județene, respectiv, BEC”, afirmă reprezentanţii Alianţei.

USR-PLUS cere „cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situații și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate”.

„În lipsa unei decizii a BEC pentru corectarea situațiilor semnalate și a dispunerii unei interpretări unitare este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului”, se mai precizează în comunicat.


Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

Close
Închide
  Close