Mergi direct la conținut »
Alianţa USR-PLUS anunţă că a câştigat alegerile europarlamentare în Noua Zeelandă, cu 64%. Câte voturi ar fi luat PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alianţa USR-PLUS anunţă că a câştigat alegerile europarlamentare în Noua Zeelandă, cu 64%. Câte voturi ar fi luat PSD

Alianţa USR-PLUS anunţă că a câştigat alegerile europarlamentare în Noua Zeelandă, cu 64%. Câte voturi ar fi luat PSD

Uniunea Salvaţi România anunţă că a primit cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare în Noua Zeelandă. Potrivit deputatului Silviu Dehelean, Alianţa USR-PLUS a fost votată de 64% dintre alegătorii români, în timp ce PSD a primit doar 6%. 173 de persoane au votat la aceste alegeri în Noua Zeelandă.

De Valentina Postelnicu,

Potrivit informaţiilor oficiale ale Biroului Electoral Central (BEC), în Auckland, în Noua Zeelandă, au votat 173 de persoane, la scrutinul de duminică.

Pentru cele 441 de secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis 4.000.500 de buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul naţional.

Au fost distribuite câte 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidaţilor României în Parlamentul European, pentru întrebarea nr. 1 de la referendumul naţional, respectiv pentru întrebarea nr. 2 de la referendumul naţional. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a expediat 1.301.230 de timbre autocolante şi 2.147 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

Cele mai multe secţii de votare pentru europarlamentare sunt în Italia – 76, dintre care 5 la Roma. În Spania vor fi deschise 50 de secţii de votare, în timp ce în Germania vor fi 25.


Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

Close
Închide
  Close