provoaca stres, cat si cele care au efecte pozitive. Studiul a fost realizat pe baza supravegherii unui esantion de 200 de persoane.
Aproape 90 la suta dintre cei supravegheati au afirmat ca starea lor mentala s-a imbunatatit semnificativ dupa schimbarea alimentatiei. Participantii sustin ca reducerea sau renuntarea la „producatorii de stres”, ca zaharul (80 la suta), cafeaua (79 la suta), alcoolul (55 la suta) si ciocolata (53 la suta), a condus la o mai mult buna stare si sanatate mentala. Acelasi efect bun l-a avut folosirea unor alimente „sanatoase”, precum apa (80 la suta), legumele (78 la suta), fructele (72 la suta) si pestele (52 la suta).
in urma acestei cercetari s-au descoperit si diverse strategii care sa incurajeze o dieta sanatoasa: mese regulate, gustari nutritive si planificarea meselor.
Ciocolata ne afecteaza, iar acest lucru il resimtim in special dupa ce efectul zaharului si al cofeinei dispare. O cantitate considerabila de chips-uri sarate deshidrateaza corpul si favorizeaza instalarea starii de oboseala. Mesele bogate in grasimi cresc nivelul hormonului care produce stresul si il mentine ridicat.
stim deja ca stresul elimina in corp hormoni nocivi (cortizol), care secatuiesc corpul de vitamine. Ei duc la incordarea muschilor si la ridicarea tensiunii. Atunci cand suferim de anxietate avem in mod special nevoie de vitamina B. Aceasta sustine buna functionare a creierului si a celulelor sale. Vitamina B ajuta corpul in transformarea hranei in energie. Un dublu dezastru este pentru corpul nostru atunci cand consumam alimente nepotrivite in perioadele stresante.
Chiar si o usoara carenta a vitaminei B poate conduce (dupa o cura de chips-uri si sucuri carbogazoase) la o proasta functionare a sistemului nervos si implicit la stres. Solutia in aceste momente de criza: bananele, pestele, cartofii copti, avocado, puiul si legumele proaspete. Toate contin vitamina B. Cazurile adanci de stres pot crea probleme mult mai grave. in momentul in care hormonii stresului sunt eliminati au loc 1.400 de reactii chimice care reduc drastic cantitatea vitaminelor si mineralelor (vitaminele B, C, A si magneziu) din corp. Hormonii eliminati in urma stresului pot cauza scaderea nivelului serotoninei (hormonul ce calmeaza si binedispune si are legatura cu consumul carbohidratilor).

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie