De Cristian Anton,

Asia Centrală şi de Sud are cel mai mare procent de pierdere de alimente, 20%, urmată de America de Nord şi Europa cu peste 15%.

La polul opus sunt Australia şi Noua Zeelandă, unde doar aproximativ 6% din alimente sunt pierdute între recoltare şi comercializare.

Potrivit FAO, o mai bună stocare la rece şi o infrastructură îmbunătăţită ar ajuta la reducerea pierderilor de alimente, ceea ce ar stimula productivitatea economiei mondiale şi ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Mă întreb în mod frecvent cum putem permite ca alimentele să fie aruncate când peste 820 de milioane de oameni suferă de foame în fiecare zi

Qu Dongyu, director general FAO

Raportul FAO subliniază că un sfert din producţia de rădăcinoase, tuberculoase şi oleaginoase şi peste o cincime din producţia de legume şi fructe este pierdută, însă în cazul cerealelor şi leguminoaselor pierderile sunt mai mici de 10%.

Consumatorii irosesc și ei cantități mari de alimente

De asemenea, consumatorii irosesc şi ei cantităţi mari de alimente.

Până la 37% din produsele de origine animală şi posibil o cincime din fructele şi legumele ar putea fi irosite după ce au fost achiziţionate, susţine FAO.

Ţările bogate au un nivel mai mare de risipă din cauza unei durate mai mici de viaţă la raft a produselor, în timp ce ţările sărace se confruntă cu probleme de ţin de climă sau calitatea infrastructurii.

Reducerea pierderilor de alimente este o provocare pentru că este nevoie de mai multe informaţii pentru a lua măsuri eficiente, susţine FAO.

Chiar şi aşa, o mai bună stocare la rece ar putea fi crucială, la fel ca şi o bună infrastructură şi logistică, subliniază FAO.

Citeşte şi:

Femeia care a sunat la 112 și a spus că este sechestrată a fost găsită de polițiști. „A spus că a sunat din greșeală, când se certa cu prietenul ei”

Cine este Mihai Mincu, ginerele lui Gigi Becali. Cel supranumit „Prințișorul din Dobroești” vine dintr-o familie foarte înstărită

Cele mai spectaculoase și periculoase piste de aterizare din lume. De la un aeroport în pantă la pista care trece printre blocuri

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile