„Oameni buni, nu găsești in DEX suficiente calificative pentru așa ceva! Femeia e din altă lume, e un soi de marțian care se uită și nu pricepe nimic!!!!

Tocmai acum când Juncker a venit la un eveniment fabulos de important!!! E genul de întâlnire pe care, in calitate de Premier, nu ai voie să o ratezi din culpa ta, nici călcat de tren!!!! Dacă o chema Dragnea undeva, își punea cortul cu o zi înainte, să nu cumva să rateze întâlnirea doamna Dancila!

Asumarea acestui angajament de către Președintele României a avut ca argument principal potențialul acestei inițiative de a se adresa unei nevoi reale a celor 12 state participante, și anume de dezvoltare economică și de interconectare regională, în vederea atingerii convergenței cu Europa de Vest.

Ediția din acest an a Summitului crește profilul regional și internațional al României. Este o oportunitate excelentă de a promova, creativ și inteligent, profilul țării noastre, dar şi interesele regiunii”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, Juncker fiind preluat de Serviciul de Pază și Protecție (SPP) şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră.

Ulterior, Guvernul României a oferit și cauzele pentru care premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai întâlnit cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, printre acestea numărându-se faptul că avionul acestuia a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

„Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se mai arată în comunicat.

Surse au declarat, pentru Mediafax, că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

Și Traian Băsescu a abordat acest subiect, în această seară, la TVR. Fostul președinte al României susține că ratarea întâlnirii dintre Dăncilă și Juncker este jenantă: „Dacă avea protecţie SPP, ținea avionul în aer până ajungea ea la aeroport”.

Președintele Comisiei Europene a sosit la București pentru a participa la Summitul Inițiativei Celor Trei Mări.


Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. „Inițiativa celor Trei Mări” – un forum hărăzit României, la Centenar