MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2012 08:46 , de Anamaria Lembrau

„ALO, PONTA?” Ce a vorbit premierul la telefon – discuţia pe care vrea să o audă toată ţara

Distribuie

Premierul Victor Ponta a recaţionat aproape imediat după apariţia informaţiei privind interceptarea telefonului său. Ponta a cerut DNA să publice imediat convorbirile telefonice care i-au fost interceptate. Premierul consideră că, în cazul în care discuţiile nu sunt prezentate public, înseamnă că această instituţie a intrat în bătălia politică.
În şedinţa de Guvernul, Ponta a spus că este normal ca un prim-ministru, "ca orice român", să fie interceptat în discuţiile telefonice şi a spus că speră ca, dacă se poate, să nu fie totuşi prezentate public discuţiile cu soţia sa.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a aprobat, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului procurorului George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii învinuiţi de trafic de influenţă.

Surse judiciare au declarat anterior că procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui George Bălan, membru al CSM, fost vicepreşedinte al Consiliului, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş. Bălan şi Marcel Sâmpetru şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror-şef al DNA şi de procuror general al României.
Primele reacţii ale lui Ponta au venit pe Twitter, unde premierul a spus, în engleză, că nu vrea să aibă nimic de-a face cu alegerea conducerii DNA a şi a Procurorului General, iar pe Facebook a scris  că urmează o nouă zi de manipulări şi minciuni şi că nu se poate coabita cu Traian Băsescu.
Premierul a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că procurorul general al României şi şeful DNA trebuie numiţi doar de către Consiliul Superior al Magistraturii, fără implicarea ministrului Justiţiei şi a preşedintelui ţării.

UPDATE

„România liberă” publică, în ediţia sa online,  transcrierea unei convorbiri telefonice dintre procurorul Bălan, învinuit de trafic de influenţă, şi premierul Victor Pontat. Practic, premierul a „picat pe tehnică” (procurorul Bălan era interceptat din februarie şi, la un moment dat, a vorbit la telefon cu Ponta, căruia i-a solicitat o întâlnire). Iată discuţia:
„George Bălan: Victor, crezi c-aş putea trece pe la tine astăzi-mâine, când ai tu o fereastră?
Victor Ponta: Sigur. Eu sunt la birou până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îţi dau o cafea cu plăcere, da?”
 

Comentarii