Justin Ionescu, președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, a anunțat că a atins vârful Everest, notează Agerpres.ro.

„Veste din Himalaya: Justin Ionescu a atins ieri, în cursul dimineții, vârful Everest, pe partea sudică a masivului. Mai multe informații, pe măsură ce avem”, a anunțat Federația Română de Alpinism și Escaladă, pe pagina de Facebook.

Alpinistul Justin Ionescu a ajuns pe Everest, la scurt timp după Horia Colibășanu

Alpinistul Horia Colibășanu a reușit, marți, o premieră atât pentru alpinismul românesc, cât și la o performanță la nivel internațional. A urcat pe vârful Everest fără rezervă suplimentară de oxigen și fără ajutorul unei echipe de șerpași.

„A fost oribil de greu, foarte, foarte frig. Am reușit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf și cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expedițiile care urcă pe ruta sudică”, a transmis Horia imediat cum a ajuns pe vârf.

Horia Colibășanu a cucerit Everestul, după o ascensiune care a durat aproape 12 ore. Alpinistul român și-a instalat ultima tabără la 8.300 de metri altitudine. Sportivul a urcat în paralel cu șerpașii care au instalat corzile pe Everest pentru sezonul de ascensiuni 2017. Alpinistul Horia Colibășanu a decis să plece mai repede spre vârf pentru a reduce cât mai mult timpul de expunere la mare înălțime. Totodată, el a vrut să aibă mai mult timp la dispoziție, ca, în caz de vreme nefavorabilă, să încerce ascesniunea de mai multe ori.

„După ce a urcat pe vârf, ieri, Horia a coborât în tabăra superioară de la 8.300 m ca să se odihnească. A anunțat miercuri dimineața că e în coborâre și că probabil se va opri în tabăra de la 7.100 m. Este bine, însă e epuizat”, arată un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a lui Colibășanu.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative